11. 03. 2022

Hines European Core Fund rozšiřuje své portfolio o logistické nemovitosti u Prahy

Globální realitní společnost Hines získala prostřednictvím svého fondu Hines European Core Fund (HECF) portfolio čtyř logistických nemovitostí u Prahy s celkovou pronajímatelnou plochou 65 960 m2. Prodejcem je společnost CPI Property Group, přední český investor a developer. Obě společnosti se rozhodly výši transakce nezveřejňovat.

Kompletně pronajaté nemovitosti se nachází v Brandýse nad Labem, Vestci (dva areály) a Jažlovicích, tedy ve velmi žádaných a zavedených lokalitách pro logistiku poslední míle. Tyto nemovitosti nabízí přímé dálniční napojení směrem na Prahu s dostupností do 30 – 40 minut v závislosti na cílové městské části. Hlavními nájemci jsou společnosti Continental Automotive, Boels a Mapei.

Pro fond HECF představuje akvizice již osmý nákup logistických nemovitostí, což je plně v souladu s jeho dlouhodobou strategií na vytvoření prvotřídního portfolia logistických parků v klíčových příměstských oblastech, které budou sloužit renomovaným nájemcům a mít silný potenciál pro dlouhodobý růst.

Mieczyslaw Godzisz, generální ředitel Hines pro Českou republiku, dodává:

„Akvizice tohoto prémiového portfolia nemovitostí upevňuje naše postavení na českém trhu a zvyšuje rostoucí pověst jednoho z největších hráčů na poli industriálních nemovitostí v Evropě.“

Tomáš Salajka, ředitel akvizic ve společnosti CPI Property Group, uzavírá:

„Jsem nesmírně potěšen, že vlastníkem objektů se stala právě společnost Hines, která má více než 60 let zkušeností na mezinárodním trhu s průmyslovými a logistickými nemovitostmi. To mě utvrzuje v přesvědčení, že naši dlouholetí obchodní partneři Continental Automotive, Boels a Mapei budou i nadále v dobrých rukou.“

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu