28. 01. 2020

Subjekty:
Hypoteční banka

Hypoteční banka obhájila své prvenství na trhu. K 25. výročí rozdá ceny za 1 milion korun

Hypoteční banka v roce 2019 dosáhla nejvyššího podílu uzavřených hypoték na trhu a po dvanácté v řadě obhájila pozici jedničky na trhu. Její služby v minulém roce využilo 26,5 % všech žadatelů o hypotéky. Co se týče objemu nesplacených listin, zaujímá banka rovněž první místo s podílem 29 %. To vyplývá ze statistik zveřejněných Ministerstvem pro místní rozvoj. V letošním roce banka oslaví 25. výročí na trhu s hypotékami. Jako poděkování svým klientům si proto připravila soutěž o celkem 1 milion korun na vybavení domácnosti.

Své prvenství si Hypoteční banka udržela i přes loňské ochlazení hypotečního trhu. Nejvyššího tržního podílu dosáhla banka ve čtvrtém čtvrtletí, ve kterém překonala hranici 27 %. Jedničkou na trhu se stala hned v osmi krajích ČR. Největšího podílu dosáhla v Královehradeckém kraji, kde pomohla se získáním vlastního bydlení více než 40 % žadatelů. „Obhájené prvenství i v době poklesu trhu je pro nás skvělou zprávou. Ukazuje na kvalitní práci všech zaměstnanců i širokou škálu nabízených služeb, díky kterým můžeme pomoci v cestě za vlastním bydlením všem skupinám zákazníků,“ říká Jiří Feix, generální ředitel a předseda představenstva Hypoteční banky.
Průměrná výše úvěru v České republice vzrostla meziročně o 9,2 % na 2,47 mil. Kč. Zatímco průměrný úvěr klientů Hypoteční banky na konci roku 2018 dosáhl hodnoty 2,32 mil. Kč, v roce 2019 hodnota stoupla o 11,8 % na 2,59 mil. Kč.
 „Našim klientům nasloucháme a snažíme se jim nabízet služby, které jim po celou dobu splácení hypotéky pomáhají. Ať už je to zjednodušení procesu získání hypotéky nebo neustálý přehled nad svou hypotékou díky Hypoteční zóně. Naše služby odpovídají potřebám 21. století, proto se u nás zákazníci nesetkají se zbytečným papírováním a neustálou nutností docházet na pobočky,“ dodává Jiří Feix.
Hypoteční banka v letošním roce oslaví 25. výročí na hypotečním trhu. K tomuto významnému výročí si pro nové žadatele o hypotéku připravila soutěž, ve které rozdá jeden milion korun. Každý měsíc vylosuje Hypoteční banka jednoho ze svých nových klientů, kterému předá poukázku v hodnotě 100 tis. Kč do obchodního řetězce IKEA na zařízení jejich nového domova. „Letos slavíme 25 let od poskytnutí naší první hypotéky, proto rozdáváme dárky. Naše soutěž je určena pro nové klienty, kterým chceme poděkovat za projevenou důvěru a využití našich služeb. Poukaz na 100 tisíc korun jim umožní vybavit si své nové bydlení podle svých představ i nejnovějších trendů,“ říká Andrea Vokálová, tisková mluvčí Hypoteční banky. Soutěž startuje již v březnu a bude probíhat až do konce roku 2020.