01. 07. 2019

Subjekty:
Hypoteční banka

Hypoteční banka představuje hypotéku s Pohodovými splátkami

Hypoteční banka přichází s novou službou, která klientům přinese možnost měnit výši měsíčních splátek u hypotečních úvěrů. Klienti si tak mohou v případě mimořádných životních situací snížit aktuální měsíční splátku až o 30 %, služba se přitom dá využít opakovaně po celou dobu splácení úvěru. Jednička na trhu hypotečních úvěrů tak pokračuje v rozšiřování možností, jak přizpůsobit hypotéku představám a potřebám klientů.

Pohodové splátky mohou využít všichni klienti s hypotečním úvěrem, a to již po 6 měsících řádného splácení hypotéky. Výše snížení pak záleží na finanční situaci klienta, maximum je ale 30 % anuitní splátky úvěru. Službu lze využít i opakovaně, podmínkou je vždy šestiměsíční lhůta bezproblémového splácení před využitím služby.
Benefit v podobě pohodových splátek bude zdarma součástí nových hypotečních úvěrů. Stávající klienti si mohou o sjednání této služby požádat kdykoliv v průběhu trvání hypotečního úvěru. Jednorázový poplatek 1 500 Kč je účtován až v případě, že klient službu využije a splátku si změní. „Zavedením této služby chceme dát našim klientům možnost snížit si měsíční zátěž kdykoliv v průběhu splácení úvěru, třeba v případě mimořádných situací, které mohou výrazně ovlivnit rodinný rozpočet. To může být třeba narození dítěte a s tím související odchod na rodičovskou dovolenou, nebo případné vyvázání spoludlužníka např. při rozvodu“ upřesňuje Andrea Vokálová, tisková mluvčí Hypoteční banky.
V případě, že se klientům znovu zlepší finanční situace, mohou si výši svých měsíčních splátek dorovnat zpět do původní hodnoty. Výhodou je jednoduchá dostupnost využití služby z prostředí Hypoteční zóny, klienti tedy nemusí se svými požadavky chodit na pobočku, ale mohou vše vyřešit z pohodlí domova. Jediným omezením je dodržení požadované délky splatnosti hypotéky a hranice maximálního věku klienta při splatnosti úvěru.
„Jako lídr na trhu chceme klientům poskytnout co největší prostor a flexibilitu při stanovení výše a způsobu splátky v případě mimořádných události, které mohou nastat v životě každého člověka.“ dodává Andrea Vokálová.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek