Čtvrtek 24. září. Svátek má Jaromír.

Hypotéku pro mladé od Wüstenrotu lze nově splácet 40 let

24.10.2019 02:10 Tisková zpráva: Wüstenrot hypoteční banka

Praha, 24. října 2019 – Finanční skupina Wüstenrot nabízí hypotéku pro mladé s nadstandardní dobou splatnosti 40 let. Wüstenrot navíc nabízí i nejvyšší hranicí výstupního věku u nás, kdy klienti mohou úvěr splácet až do 75 let věku. Unikátních parametrů tohoto hypotečního úvěru mohou proto využít mladí do 35 let, a to u produktů Hypotéka pro vlastní bydlení, Hypotéka REFIN a Hypotéka dopředu.

Aktuální vysoké ceny nemovitostí ztěžují podmínky pro získání vlastního bydlení především mladé generaci. A právě jim vychází Wüstenrot vstříc s jedinečnými parametry úvěru na bydlení. „Většina mladých do 35 let řeší bytovou situaci, zároveň jsou na začátku kariéry a zakládají rodiny, takže výše splátek případného úvěru je pro ně klíčová.  S prodloužením doby splatnosti na 40 let se tak vlastní bydlení stává dostupnější pro tuto generaci klientů,“ uvádí Marian Holub, produktový manažer Wüstenrot a pokračuje: „Prodloužit si dobu splácení mohou ale i ti mladí klienti, kteří řeší refinancování. S novými podmínkami je možné snížit měsíční splátku až o několik tisíc korun“.

Hlavní parametry nové hypotéky pro mladé:

• Nejvyšší výstupní věk na trhu, tj. do 75 let věku klienta
  • Nadstandardní doba splatnosti až 40 let1), ideální pro skupinu klientů ve věku 18 – 35 let
  • Standardní úroková sazba, bez dodatečných poplatků
  • Parametry je možné využít u Hypotéky pro vlastní bydlení, Hypotéky REFIN a Hypotéky dopředu

1) Poznámka:  Při schvalování hypotečního úvěru se splatností 31 – 40 let je klientova bonita posuzována na splátku odpovídající třiceti letům splácení.

Modelový příklad výše měsíční splátky hypotečního úvěru se splatností 20, 30 a 40 let.

Délka hypotečního úvěru Výše jistiny HU při 80 % LTV Měsíční splátka Sazba
40 let 2 200 000 Kč 7 050,00 Kč 2,33 %