15. 03. 2023

Investiční oddělení skupiny Českomoravská Nemovitostní nově vede Jiří Šustr. Prostřednictvím nových akvizic chystá nastartování dalšího růstu společnosti

Novým vedoucím investičního a transakčního oddělení skupiny Českomoravská Nemovitostí se stal zkušený odborník na trh s nemovitostmi Jiří Šustr, který ve skupině dosud zastával pozici investičního a transakčního manažera. Jeho cílem bude využít otevírajících se příležitostí na trhu a prostřednictvím nových akvizic rozšířit portfolio společnosti. Pro letošní rok má skupina na nové nákupy připraveny 2 miliardy korun.

Jiří Šustr je jako nový vedoucí investičního oddělení odpovědný za efektivní alokaci kapitálu v rámci skupiny. Zastřeší operativní i komerční stránku veškerých investičních a divestičních aktivit skupiny. I nadále se bude aktivně věnovat vyhledávání a vyhodnocování nových investičních příležitostí a navazování obchodních vztahů. Jeho úkolem bude také zajistit personální posílení týmu, který po loňském vyčkávání chystá nové transakce. „V segmentu kancelářských nemovitostí byla v druhé polovině minulého roku značně nižší transakční aktivita. Trh po výrazné změně úrokových sazeb hledal novou cenovou úroveň. Nyní již očekáváme ustálení situace a nalezení nové, tržně akceptované cenové úrovně, jež dodá současným majitelům komerčních budov potřebnou důvěru vstoupit na trh,“ vysvětluje generální ředitel ČMN Karel Bor. Zatímco v prvních pěti letech své existence skupina ČMN kontinuálně rychle rostla, uplynulý rok se u nás nesl ve znamení stabilizace. Mým hlavním cílem nyní bude využít aktuální situaci na trhu, uzavřít akvizice, které naplní očekávání jak naše, tak prodávající strany, a tím opět nastartovat růst společnosti,” doplňuje Jiří Šustr.

Na pozici vedoucího oddělení se Šustr přesunul po necelých čtyřech letech ve společnosti. Nejprve dva roky působil jako transakční analytik, následně byl povýšen na manažerskou pozici a odpovídal za hladký průběh svěřených realitních transakcí po procesní i finanční stránce. Před nástupem do Českomoravské Nemovitostní působil několik let jako konzultant oddělení transakčního poradenství společnosti EY, kde připravoval finanční due diligence pro klienty z řad investičních fondů a průmyslových firem. Vystudoval obor finance na Masarykově univerzitě v Brně.

Českomoravská Nemovitostní je česká investiční skupina založená v roce 2016. Zaměřuje se na dlouhodobé investice a správu prémiových komerčních nemovitostí v atraktivních lokalitách. S celkovou hodnotou spravovaného majetku přes 14 miliardy korun a pronajímatelnou plochou komerčních nemovitostí bezmála 150 000 m2 patří ČMN v současnosti mezi pět největších pronajímatelů kancelářských ploch v Praze.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu