12. 12. 2018

Jak nepřijít o státní podporu a kdy poslat peníze na stavebko

S blížícím se koncem roku je opět nejvyšší čas vložit peníze na účet stavebního spoření. Pokud na něj vložíte alespoň 20 000 korun za rok, získáte nárok na plnou státní podporu. V závěru roku je však třeba hlídat si termín odeslání peněz na účet pro její získání.

Jednou z mnoha výhod stavebního spoření je každoroční příspěvek Ministerstva financí, který aktuálně činí až 2 000 korun ročně. Kdy ale nejpozději na stavebko peníze vložit, aby byly připsány včas, to znamená ještě v roce 2018?

• Platba převodním příkazem nebo v hotovosti v bance se splatností 28. 12. 2018. Klient by si měl ověřit, zda jeho banka ještě akceptuje příkazy s datem splatnosti 28. 12. 2018.
  • Platba v hotovosti na pokladnách v sídle Raiffeisen stavební spořitelny, Koněvova 2747/99, Praha 3, a to nejpozději do 31. 12. 2018 do 14:00 hodin.
  • Platba poštovní poukázkou do 14. 12. 2018.

„Závěr roku bývá hektický, a proto by klienti neměli odeslání peněz nechávat na poslední chvíli. Ideálně by to měli stihnout do 21. prosince letošního roku. To platí i v případě, že si ještě budou chtít uzavřít nové stavební spoření a získat státní příspěvek za tento rok. Pokud finančního poradce nebo naši centrálu navštíví včas, vyhnou se frontám a zbytečnému čekání,“ říká Lenka Molnárová, tisková mluvčí RSTS.
V Raiffeisen stavební spořitelně si klienti mohou uzavřít stavební spoření pro sebe s celkovým ročním výnosem až 3,6 % ročně nebo pro děti a mladé se zhodnocením až 4 % ročně.
Otevírací doba během svátků
I v závěru roku si lidé v Raiffeisen stavební spořitelně budou moci vyřídit vše, co potřebují. Otevírací doba se během svátků jen mírně liší od té standardní:

Provoz informací a pokladen v sídle RSTS Koněvova 2747/99, Praha 3 Provoz Call Centra
Den Otevírací doba Den Otevírací doba
21. 12. 8:00–16:30 21. 12. 8:00–18:00