08. 04. 2021

Jarní poptávka po bytech potvrzuje proměnu trendu v nákupu nemovitostí

Proměnu nemovitostního trhu potvrzuje nový trend v nákupu bytů. Spolu s příchodem jara se zvýšila poptávka po bytových jednotkách v přízemí s předzahrádkami, které zároveň poskytují dostatečné soukromí. Trvající pandemie COVID-19 tak i nadále proniká do nákupního chování zájemců o byty. Zvýhodněné jsou díky tomu projekty s možností oddělené venkovní relaxace formou předzahrádek či teras. Například v pražském projektu Barrandez-vous skupiny Top Estates se tyto byty nyní prodávají nejrychleji a v tomto roce tvoří 70 % všech prodaných bytů.

„Trend rostoucího zájmu o větší byty s možností soukromé venkovní relaxace jsme začali pozorovat již loni, nyní jsou čísla ale ještě průkaznější. Koronavirová pandemie stále trvá, navíc lidé již chtějí být na podobné situace lépe připraveni. Právě bezpečnost a možnost izolované relaxace i venku jsou hlavními tématy, k nimž směřují dotazy našich klientů,” říká Petr Teplý, spoluzakladatel Top Estates.
„Dostatek zeleně, propojení s přírodou a soukromí pro nás bylo v našich projektech vždy hodně důležité. Nyní se ukazuje, že se vlastně jedná i o docela nadčasové řešení s ohledem na aktuální situaci. Konkrétně u projektu Barrandez-vous se byty s předzahrádkami prodávají opravdu rychle a doufáme, že po dokončení projektu budou možná také sousedská setkávání, pro která je koncipováno blízké okolí projektu a vnitroblok s rozlehlým parkem,“ doplňuje Dušan Dvořák, spoluzakladatel Top Estates.
Jedním z hlavních cílů projektu je nabídnout intenzivní propojení s přírodou. Proto má téměř každá bytová jednotka k dispozici svůj venkovní prostor pro relaxaci – balkon, terasu, či předzahrádku. Byty nabídnou svým budoucím majitelům nadstandardní komfort bydlení oproti konkurenčním projektům, včetně hliníkových oken, bytové jednotky budou disponovat třívrstvými dřevěnými podlahami, moderními prvky v interiéru, sníženými širšími parapety pro možnost posezení a mimořádným výběrem standardů pro koupelny. Výstavba rezidenčního projektu Barrandez-vous na Praze 5 pokračuje podle harmonogramu a hrubá stavba bude letos dokončena.