16. 12. 2019

Je nejvyšší čas na založení stavebka: Spořitelny připravily řadu akčních nabídek

Poslední měsíce roku obvykle představují období, kdy stavební spořitelny pro své klienty připravují výhodné akce. Právě nyní mohou lidé využít mimořádné bonusy, slevy a časově omezené nabídky. Na co se mohou koncem roku těšit zájemci o tento tradiční produkt?

Stavební spořitelny se v rámci současných akcí snaží získat nové klienty, kterým nabízejí mnohá zvýhodnění. „Oproti jiným produktům nabízí stavebko vedle zhodnocení peněžních prostředků též možnost kombinace s výhodným úvěrem na bydlení. Peníze uložené u stavebních spořitelen tak pomáhají zájemcům k dostupnějším půjčkám na vysněné bydlení,“ vysvětluje Jiří Šedivý, tajemník Asociace českých stavebních spořitelen.
Českomoravská stavební spořitelna nabízí zájemcům o stavební spoření prémii ve výši 2 000 Kč jako slevu z poplatku za uzavření smlouvy. V případě, že si k němu klient zřídí také běžný účet ČSOB Plus nebo Premium konto, získá další tisícikorunu. Při započtení úroku, státní podpory a bonusu dosahuje jeho výnos až 3,8 % ročně. Akce trvá až do konce letošního roku.
Stavební spořitelna České spořitelny (Buřinka) myslí na klienty, kteří preferují uzavření stavebního spoření online. Ti totiž mohou ušetřit na poplatku za sjednání, protože ten v takovém případě činí pouhých 495 korun oproti běžné ceně ve výši 1 % z cílové částky. Buřinka zároveň nabízí pro smlouvy sjednané od 1. dubna 2019 možnost jejich ukončení bez poplatku za předčasný výběr kdykoliv před uplynutím šestiletého vázacího období.
Noví zájemci o spoření u Modré pyramidy mohou nyní uzavřít stavební spoření bez poplatku. Ten jim bude formou prémie v maximální výši 2 000 korun připsán na účet stavebního spoření, pokud vloží na svůj účet alespoň jedno procento ze sjednané cílové částky. Celkové roční zhodnocení bude v takovém případě činit až 3,76 %. Klienti, kteří na stavebko v akci „Efekt Plus“ vloží během prvních čtyř měsíců alespoň 300 tisíc korun, smlouvu získají bez vstupních poplatků a nejsou omezeni výší cílové částky. Navíc bude jejich smlouva zhodnocována o 1,3 % p. a. po dobu 67 měsíců.
Raiffeisen stavební spořitelna má až do 20. prosince sjednání spoření bez poplatku. Akce je určena pro smlouvy s cílovou částkou 200 tisíc korun bez ohledu na zvolený tarif. Vztahuje se tak na spoření pro děti a mladé, ale i pro dospělé klienty. Spořitelna nabízí u tarifu pro děti a mladé do 25 let včetně pevnou úrokovou sazbu 1,5 % ročně s celkovým výnosem až 4 % ročně. Ke každé nové dětské smlouvě sjednané do 20. prosince teď klienti navíc dostanou plyšovou včelku. Kromě klasického stavebka si klienti mohou uzavřít také Felixovo spoření s úročením 1,1 % ročně při zůstatku do 200 tisíc korun. Jedná se o spoření bez státní podpory, bez jakýchkoliv poplatků a bez výpovědní lhůty.
Stavební spořitelna Wüstenrot se nyní zaměřila na klienty nad 55 let, kteří s ní mohou uzavřít flexibilní stavebko. Nabízí úrokovou sazbu 1,2 % a je bez poplatku za sjednání smlouvy při cílové částce 200 a 500 tisíc korun. Zároveň si střadatel může vybrat své peníze již po dvou letech trvání smlouvy. Spořitelna nezapomněla ani na mladé. V programu Kamarád a Kamarád+ mohou lidé do 24 let získat nově úrokovou sazbu 1,2 %.