20. 04. 2020

Karanténa přeje rekonstrukcím. Vytáhněte nářadí a zatočte s nedostatky ve vašem bytě

Být zavřený doma kvůli karanténě není příjemné asi nikomu. Tuto dobu však lze využít i smysluplně ke zkrášleni svého domova. Nyní totiž nastala správná chvíle, abyste se pustili do menších oprav, které jste doma dlouho odkládali.

Známe to všichni: dávno prasklá dlaždička v koupelně, odlepená podlahová lišta, rozbitý šuplík nebo popraskaná omítka v rohu kuchyně. Tyto drobné chyby a nedokonalosti nás straší již měsíce, nebo dokonce roky. A když je vidíme, řekneme si, že až bude trochu času, musíme je opravit. Nyní máte díky času strávenému doma jedinečnou šanci se všemi těmito chybami „zatočit“.
Bohatě si vystačíte s tím, co již doma máte. Lepidlo, plechovku s barvou a plno nářadí? Prohledejte kůlnu na zahradě, skříň nebo sklep, jistě tam najdete spoustu vhodného materiálu, se kterým si váš příbytek zvelebíte. Dobrou zprávou pro kutili je, že hobbymarkety, stavebniny a železářství by se měly od čtvrtka 9. dubna znovu otevřít.
U větších rekonstrukcí se vyplatí online nákup. Po zevrubné kontrole vlastního materiálu si udělejte seznam toho, co budete potřebovat. Výhoda e-shopů je, že než nakoupíte, můžete si virtuální košík přehledně zkontrolovat a zvážit, zda jste na něco nezapomněli, nebo něco nekupujete zbytečně.
Pokud chcete, můžete se pustit i rozsáhlejší rekonstrukci. A ani ta nemusí být velkou zátěží pro váš rodinný rozpočet, zvlášť v případě, máte-li stavebko.
Do oprav nemovitosti nejen při karanténě nemusíte investovat astronomické částky. Stavebko má tu výhodu, že si můžete půjčit třeba jen pár desítek tisíc, které pro tyto účely bohatě stačí. U nižších úvěrů od stavební spořitelny navíc nemusíte ručit nemovitostí,“ vysvětluje Jiří Šedivý, tajemník Asociace českých stavebních spořitelen.
Zatím nikdo bezpečně neví, jak dlouho ještě budeme zavření doma. Nebojte si proto naplánovat i úpravy většího rozsahu. Až se svět vrátí do běžných kolejí, jen stěží najdete tolik času na vylepšení vašeho domova.
Jste na svou práci hrdí a nebojíte se ji ukázat? Podělte se s námi o fotku své opravy, či rekonstrukci na www.facebook.com/stavebko

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek