Kdy poslat peníze na stavebko a jak nepřijít o plnou státní podporu

Praha, 25. listopadu 2019 – Blíží se konec roku, a tak je opět nejvyšší čas vložit peníze na účet stavebního spoření. Pro získání plné státní podpory ve výši 2 000 korun za tento rok je nutné na stavebko vložit alespoň 20 500 korun.

Aby byla státní podpora za letošek připsána, musí být peníze na účet stavebního spoření připsány včas. A protože v průběhu vánočních svátků mohou banky a spořitelny fungovat v omezenějším režimu, je lepší poslat peníze ještě před začátkem svátků, ideálně pak do poloviny prosince. Kdy nejpozději by klienti RSTS měli na své stavebko finanční prostředky poslat, uvádíme níže:

• Platba převodním příkazem nebo v hotovosti v bance se splatností 27. 12. 2019. Klient by si měl ověřit, zda jeho banka ještě akceptuje příkazy s datem splatnosti 27. 12. 2019.
  • Platba v hotovosti na pokladnách v sídle Raiffeisen stavební spořitelny, Koněvova 2747/99, Praha 3, a to nejpozději do 31. 12. 2019 do 12:00 hodin.
  • Platba poštovní poukázkou do 13. 12. 2019.

„Závěr roku bývá hektický, a proto by klienti neměli odeslání peněz nechávat na poslední chvíli. To platí i v případě, že si ještě budou chtít uzavřít nové stavební spoření a získat státní podporu za tento rok. Pokud sjednají novou spořicí smlouvu svým dětem, tak až do 20. prosince obdrží jako dárek plyšovou včelku,“ říká Lenka Molnárová, tisková mluvčí Raiffeisen stavební spořitelny.
Otevírací doba během svátků
I v závěru roku si klienti Raiffeisen stavební spořitelny budou moci vyřídit vše, co potřebují. Otevírací doba se během svátků jen mírně liší od té standardní:

Provoz informací a pokladen v sídle RSTS Koněvova 2747/99, Praha 3 Provoz Call Centra
Den Otevírací doba Den Otevírací doba
23. 12. 8:00–16:30 23. 12. 8:00–18:00