22. 03. 2023

Koncept plně vybavených jednotek je budoucností nájemního bydlení

Home Portal, který po celé ČR poskytuje služby zejména zájemcům o novostavby, sleduje zvýšený zájem o koncept plně vybavených jednotek nájemního bydlení. Vinou vysokých hypotečních sazeb se začíná na trhu objevovat stále více novostaveb, které developeři dávají celkově k nájmu. Kupříkladu MINT rezidenční fond, který nově dává své nájemní byty do nabídky společnosti Home Portal, nyní začal nabízet přes sto bytů v Plzni. V druhé polovině roku chystá přes 200 bytů v Praze.

„Počty bytů v novostavbách, které jdou rovnou do nájmu, a nikoliv do prodeje, rostou každým rokem dvouciferným tempem. Velkým trendem pak je pronajímat plně vybavené byty. Zájemce musí počítat s nominálně vyšším nájemným, ale díky tomu ušetří nemalé finanční prostředky za vybavení bytu. Přestěhovat se tak s trochou nadsázky může pouze s kartáčkem na zuby,“ říká Jan Vitvera, obchodní ředitel společnosti Home Portal.

Zatímco mezi nejznámější projekty loňského roku patří zejména Fragment od Trigemy a Loox Prosek od V Investu, letos se na trh dostává bezmála 800 nových bytů v nájemních projektech od pěti developerů. Výjimečnou pozici pak zastává elegantní nájemní bydlení v Plzni od MINT rezidenčního fondu. To na skvělé adrese v městské části Skvrňany nabídne přes 100 plně vybavených bytů.

„Ke každému projektu přistupujeme s velkou odpovědností a důrazem na kvalitu, design a trvanlivost. Velkým benefitem našeho nájemního bydlení je, že zájemce nemusí nic zařizovat.  Naše byty jsou plně vybavené na míru, recepce a ostraha funguje 24 hodin denně a nájemníci navíc mají možnost dodatečných služeb na požádání. Opravdu stačí jen přijít a bydlet,“ říká Erik Janovský, investiční manažer MINT rezidenčního fondu.

Veškeré projekty MINT rezidenčního fondu budou sdruženy na webové platformě www.mintliving.cz.

V novém bytovém areálu ve Skvrňanech naleznou zájemci vše potřebné k pohodlnému životu. V přívětivé lokalitě mladé čtvrti ocení jak dostupnost do centra, tak blízkost přírody. Přímo v areálu se nachází menší park, v docházkové vzdálenosti jsou obchody, restaurace, školy či školky. Místní poliklinika s lékárnou je pouhou čtvrthodinu chůze od domu, stejně vzdálená je i pošta s knihovnou či jízda tramvají do centra.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu