03. 10. 2022

Na pražském Smíchově vyroste nový bytový projekt Na Plzeňce od UBM

UBM Development Czechia dokončila novou akvizici na pražském Smíchově. Společnost zakoupila pozemek původního brownfieldu v ulici Na Plzeňce o velikosti téměř 3 900 m2. V rámci rezidenčního projektu zde vznikne více než 150 bytů a několik obchodních jednotek. Aktuálně běží územní řízení, developer předpokládá zahájení výstavby v roce 2023 a ukončení v roce 2025. Projekt bude realizován s ekologickou certifikací BREEAM.

Nabídka bytového domu se třemi vchody obsahuje přes 150 bytů o dispozicích 1+kk až 4+kk a velikostech od 31 m² do 119 m², každý s vlastním sklepem. K dispozici bude dostatek parkovacích stání v podzemních garážích, kočárkárna a zázemí pro cyklisty. V parteru s dobrou viditelností na hlavní ulici v blízkosti Smíchovského nádraží vznikne několik obchodních jednotek.

„Další akvizici jsme velmi pečlivě vybírali. S tímto projektem doplňujeme naše portfolio o brownfield v lukrativní pražské lokalitě mezi Andělem a Smíchovským nádražím. Celá oblast prochází razantní proměnou v moderní živoucí městskou čtvrť a my k ní rádi přispějeme,“ uvádí Josef Wiedermann, jednatel UBM Development Czechia. „Na realitní trh, který se potýká s nedostatečnou nabídkou, přidáme přes 150 bytů a poskytneme bydlení 21. století v tom nejvyšším standardu. V souladu s naším mottem ,green, smart and more´ realizujeme projekt s ekologickou certifikací BREEAM, která obsahuje standard postupů v oblasti navrhování a realizace budov s důrazem na trvalou udržitelnost a je praktickým měřítkem k popisu vlivu budovy na životní prostředí a úspory energií,“ dodává Josef Wiedermann.

Brownfield se nachází v jižní části Prahy 5 – Smíchov v původní zástavbě z 19. století složené zejména z bytových domů, továren a dílen. Nový komplex doplní část bloku mezi ulicemi Nádražní a Strakonická, které dnešní slepá ulice Na Plzeňce propojí. Architektura komplexu bude ctít historickou činžovní zástavbu Smíchova. Jednotlivé sekce mají rozdílné materiály a povrchy fasád, vlastní vstupy, schodiště i dispoziční řešení a budou propojeny společnou garáží v podzemních podlažích. Fasády ustupujících pater budou osázeny pnoucí zelení, na střešních terasách a ve vnitrobloku bude intenzivní a extenzivní zeleň.

Atraktivitu projektu zvyšuje bezprostřední blízkost centra Smíchova aktuálně procházející výrazným oživením. Levý břeh Vltavy s pestrou nabídkou volnočasových aktivit, veškerou občanskou vybaveností a výborným dopravním spojením (stanice metra, vlakové nádraží, několik tramvajových a autobusových linek) patří dlouhodobě k oblíbeným pražským rezidenčním lokalitám. V současné době zde navíc dochází k revitalizaci zanedbaných a nevyužívaných pozemků, které se mění nejen na byty, ale také na administrativní a obchodní prostory.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.52 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu