15. 10. 2019

Novinka od Wüstenrotu: flexibilní stavební spoření pro generaci 55+

Praha 14. září 2019 – Pro nové klienty, kteří v době sjednání stavebního spoření překročili věkovou hranici 55 let, nabízí Wüstenrot nyní flexibilní stavební spoření s možností vybrat naspořené prostředky již po dvou letech od založení, pokud bude klient potřebovat prostředky např. z důvodu mimořádné situace. Produkt nazvaný Stavební spoření 55+ má veškeré parametry klasického stavebního spoření, nabízí zajímavou úrokovou sazbou 1,2 % p.a., a navíc je bez poplatku za sjednání smlouvy. Oblíbené stavební spoření se tak stává zajímavější i pro generaci, která často preferuje kratší časový horizont a snadnější přístup ke svým úsporám.

Finanční skupina Wüstenrot vychází vstříc potřebám klientů a neustále se snaží zjednodušovat dostupnost produktů pro lepší bydlení. A to i pro ty, kteří překročili padesátku a rádi by si vylepšili bydlení, zvažují rekonstrukci, či dokonce nákup nové nemovitosti. „S postupným stárnutím naší populace se zde vytvořila silná skupina stále ekonomicky aktivních lidí z generace 55+, tedy mladších ročníků tzv. ‚babyboomers‘. Ti si zakládají již druhé nebo i třetí stavební spoření za život a spoří si na vylepšení vlastního bydlení. Je pro ně však důležité mít úspory rozumně dostupné pro případ potřeby,“ uvádí Jiří Procházka, produktový manažer finanční skupiny Wüstenrot, a dodává: „Vázací doba šest let u klasického stavebního spoření může být pro tuto skupinu limitující, proto nově nabízíme možnost ukončit smlouvu už po dvou letech bez účtování poplatku za ukončení smlouvy ve vázací době. Klient v tomto případě přichází pouze o státní příspěvek. Průzkumy i naše zkušenosti ukazují, že většina padesátníků má se stavebním spořením osobní a pozitivní zkušenost a plánuje jeho výhod využít opakovaně i v budoucnu. Věříme proto, že jim s takto flexibilně přizpůsobeným produktem vyjdeme vstříc.“
Pro koho je Stavební spoření 55+ určeno?
Na zvýhodněné podmínky Stavebního spoření 55+ dosáhne klient, kterému je v době založení smlouvy minimálně 55 let. Může zvolit mezi cílovou částkou 200 a 500 tisíc korun, přičemž na účet vztahující se ke smlouvě o stavebním spoření musí do 4 měsíců vložit částku 2 tisíce, resp. 5 tisíc korun dle zvolené cílové částky. Cílovou částku je možné změnit po uplynutí 4 měsíců spoření.
Hlavní výhody produktu Stavební spoření 55+

• Bez poplatku za sjednání smlouvy o stavebním spoření
  • Atraktivní úroková sazba 1,2 % p. a.
  • Bez poplatku za předčasné ukončení smlouvy o stavebním spoření při trvání smlouvy min. dva roky.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek