08. 10. 2020

Poptávka na prodej nemovitosti bezkontaktně vzrostla o 283 %

Dopad epidemie konoraviru se již projevil v mnoha oblastech byznysu, prodeje nemovitostí nevyjímaje. Během první vlny v březnu a dubnu klesl prodej bytů v ČR téměř o čtvrtinu a dle průzkumu společnosti Opendoor o odložení prodeje z důvodu obav uvažuje nyní reálně 36 % dotázaných. To vše vede k otázkám, zda není na čase přehodnotit celý systém prodeje nemovitosti.

Během tradičního prodeje, tedy prostřednictvím realitní kanceláře, se na běžný byt přijde podívat v průměru 15 zájemců (u lukrativních nemovitostí může činit toto číslo i trojnásobek) a realitní makléř navštíví místo také nejméně čtyřikrát. To se samozřejmě v dnešní době, kdy je doporučeno mezilidský kontakt omezit na nezbytné minimum, jeví jako velká překážka a řada lidí, kteří chtějí svoji nemovitost prodat, se dostává do neřešitelné situace, protože prodat potřebují, ale zároveň nechtějí do svého soukromí pouštět cizí návštěvníky. Naději jim může přinést nový způsob prodeje, který je již běžný ve většině států světa – např. v Americe tento způsob prodeje nemovitosti zvažuje téměř polovina prodávajících. S Okamžitou platbou od Reasu přichází úplně nový způsob, jak zjistit hodnotu, získat cenovou nabídku na koupi a prodat byt absolutně bezkontaktně a za stejnou cenu, jako by majitelé získali při tradičním prodeji.
“Chtěli jsme na trh přinést službu, která lidem nabídne absolutní jistotu kupce a sníží jejich trápení při prodeji bytu na minimum,” komentuje vznik projektu Michal Makoš, spoluzakladatel Reasu, a dodává: “V současné situaci však vidíme největší výhodu v absolutně bezkontaktním způsobu zpracování od prvotního odhadu až po finální podpis smlouvy.”
Už nyní se poptávka po této službě zvýšila téměř trojnásobně právě z důvodu požadavku na větší soukromí a je velmi pravděpodobné, že vzhledem k aktuální situaci, i nadále poroste. “Na rozdíl od některých ekonomů se nedomníváme, že se prodej nemovitostí může někdy zastavit. Lidé budou potřebovat bydlet vždycky, proto spíše vsázíme na jiné metody při prodeji a koupi bytů či domů a tudíž ústup od tradičního prodeje nemovitosti tak, jak ho známe teď,” zakončuje Makoš.
Tisková zpráva REAS

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek