Úterý 20. srpna. Svátek má Bernard.

V první fázi veřejné nabídky emise dluhopisů Trigemy upsali investoři cenné papíry za více než 400 milionů korun

21.12.2017 08:12 Tisková zpráva: Trigema

Poté, co v květnu letošního roku developerská společnost Trigema zveřejnila svůj záměr zřízení korporátního dluhopisového programu, skončila minulý týden 1. fáze úpisu pilotní emise. Po necelých dvou týdnech od zahájení nabídky upsali investoři k datu emise dluhopisy za 407,28 milionů korun. „Původní cíl společnosti byl letos vydat dluhopisy za 300 milionů korun, nicméně s ohledem na zájem investorů jsme objem nakonec navýšili,“ říká Marcel Soural, předseda představenstva společnosti Trigema. Prostředky budou využity výhradně na financování real estatových aktivit skupiny.

Jedná se o tříleté dluhopisy s pohyblivým úrokovým výnosem odvozeným od 6měsíčního PRIBORu a navýšeným o marži 2,95%.  Kuponová sazba pro první výnosové období je tak 3,79% p.a.. Dluhopisy jsou obchodovatelné na Burze cenných papírů Praha. Manažerem transakce je UniCredit Bank. Další emisi v rámci dluhopisového programu chystá Trigema na podzim příštího roku.