21. 07. 2021

Raiffeisen stavební spořitelna zjednodušuje REKOpůjčku – klienti ušetří tisíce

Raiffeisen stavební spořitelna (RSTS) v červenci změnila podmínky splácení jednoho ze svých vlajkovýchproduktů – REKOpůjčky. Nově je úvěr splácen anuitně, což znamená, že klient od začátku splácí i jistinu a po celou dobu trvání úvěru platí pouze jednu stejnou částku. Základní úroková sazba aktuálně začíná na 4,35 % p. a., s bonusy se lze dostat na 4,10 % p. a.

RSTS vychází vstříc svým klientům a zjednodušuje podmínky splácení REKOpůjčky.
S novým nastavením produktu splácí klient po celou dobu trvání úvěru stále jednu stejnou částku na jeden účet. Doposud šlo o dvě různé platby na dva různé účty a částka se navíc po určité době měnila.
Uvědomujeme si, že bankovní produkty mohou být občas složité, proto jsme se rozhodli zjednodušit podmínky splácení REKOpůjčky tak, aby byl produkt přehlednější a srozumitelnější,” říká Petra Kopecká, tisková mluvčí Raiffeisenbank.
Základní úroková sazba začíná na 4,35 % p. a., RSTS však nabízí dvě možná zvýhodnění. Ten, kdo si prostřednictvím RSTS založí běžný účet u Raiffeisenbank, ze kterého bude následně úvěr splácet, získá bonus ve formě slevy z úrokové sazby ve výši 0,10 % p. a. Pokud si klient navíc úvěr pojistí u pojišťovny Uniqa, získá dalších až 0,15 % p. a. z úroku dolů a může se tak dostat až na 4,10 % p. a.
Při úvěru ve výši 100 tisíc korun nyní klient se zvýhodněnou sazbou 4,35 % p. a. zaplatí celkem okolo 164 tisíc korun. Oproti předešlé variantě se jedná o úsporu cca 14,5 tisíce korun. Pří částce 500 tisíc korun je rozdíl dokonce přes 33 tisíc korun za celou dobu splácení. Pro poskytnutí úvěru navíc není třeba disponovat vlastními prostředky. RSTS nabízí půjčku bez zajištění až do výše 1 milionu korun, přičemž dobu splácení lze rozložit až na 18 let.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek