30. 11. 2023

Rezidence Oliva na pražské Brumlovce získala zvláštní cenu poroty v soutěži Stavba roku 2023

V rámci právě uplynulého 31. ročníku prestižní soutěže Stavba roku, kterou každoročně pořádá Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, získala zvláštní cenu poroty společnost Passerinvest Group, a.s., a to za architektonicky a urbanisticky výjimečně pojatý bytový projekt Rezidence Oliva. Atraktivní a nevšední exteriér objektu harmonicky souzní s okolím a citlivě zapadá do zdejší lokality pražské Brumlovky, pro kterou je typický krásně upravený veřejný prostor včetně parků a spousty zeleně.

„Rezidence Oliva je nejnovějším architektonickým přírůstkem na Brumlovce. Naším záměrem bylo vytvořit místo, kde se bude lidem dobře žít. A to se věřím, podle zpětné vazby, kterou máme v průběhu roku od jejích obyvatel, podařilo. Velmi nás tedy těší i to, že stejně pozitivně je tento projekt vnímán i odbornou porotou a tohoto prestižního ocenění si moc vážíme,“ doplňuje Čestmír Šimůnek, Head of Project Management, Passerinvest Group, a.s.

Fasáda Rezidence Olivy je tvořena z neprůhledných, avšak průsvitných skleněných panelů. V kombinaci s matným skleněným zábradlím zajišťuje uživatelům domu vysokou míru soukromí při pobytu na venkovních lodžiích a zároveň neubírá nic ze světelného komfortu v bytech, kterých je celkem 72. Dostatek světla zajišťují také velká francouzská okna, která prostorům dodávají tolik potřebnou vzdušnost. Objekt zároveň disponuje také neobvykle zpracovaným proskleným atriem s panoramatickými výtahy, které tvoří pro obyvatele domu příjemný společný a zároveň společenský prostor. Kromě zajímavého architektonického pojetí a designu, byl projekt vytvořen ve vysokém technologickém standardu využívající například centrálně řízenou rekuperaci vzduchu. Použití kvalitních materiálů a moderních technologií zajišťuje rezidentům maximální komfort, pro které je velkým benefitem také možnost napojení na chytrou domácnost.

Cílem prestižní soutěže Stavba roku je seznámit odbornou i laickou veřejnost s úrovní českého stavitelství a architektury. Pořádá ji ABF – Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství za podpory dalších subjektů, například Ministerstva průmyslu a obchodu. Vyhlášení titulů cen 31. ročníku bylo možné sledovat i online a jeho záznam je k dispozici ZDE.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.6 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu