Pátek 19. července. Svátek má Čeněk.

S blížící se platností regulačních opatření roste zájem o hypotéky. Za stávajících podmínek o ně mohou zájemci žádat do 31. září

13.09.2018 10:09 Tisková zpráva: Česká spořitelna

Zájem o hypotéky v průběhu srpna vzrostl oproti červenci o téměř třetinu. Rostoucí trend lze očekávat i v průběhu září, kdy lze až do konce měsíce u České spořitelny požádat o hypotéku na poslední chvíli za stávajících podmínek. S ohledem na rostoucí cenu peněz na trhu Česká spořitelna od 17. září mírně zvyšuje úrokové sazby u hypoték.

Nadále platí, že největší poptávka ze strany žadatelů je o hypoteční úvěry s dlouhodobou fixací na 5, 8 a 10 let, které tvoří více než polovinu všech nově poskytnutých hypoték u České spořitelny. Sazby platí pro hypotéky do 80 % hodnoty nemovitosti. Česká spořitelna zároveň jako jedna z mála bank na trhu nabízí hypotéku s fixací úrokové sazby na 20 let. Vzhledem k tomu, že Češi hypotéky splácejí v průměru 15 až 20 let, dává jim dvacetiletá fixace jistotu stabilní výše splátky a neměnné sazby v zásadě po celou dobu splácení.

„Postupná regulační opatření České národní banky a rostoucí úrokové sazby mají klíčový vliv na nejistotu mezi klienty, kteří si díky tomu oblíbili hypotéky s dlouhými fixacemi úrokových sazeb. S blížící se platností nových pravidel vnímáme rostoucí zájem o hypotéky, o které během srpna oproti červenci vzrostl zájem o téměř třetinu,“ říká Radek Vachulka, manažer hypoték České spořitelny a dodává: „Předpokládáme, že i přes mírné zvýšení úrokových sazeb ve druhé polovině září postupně zájem o hypotéky na poslední chvíli ještě vzroste.”

Úrokové sazby hypoték od České spořitelny

Fixace Úrokové sazby do 16. září 2018 Úrokové sazby od 17. září 2018
Fixace 1 rok od 3,99 % od 4,19 %