09. 02. 2023

Skanska kupuje pozemek na okraji Prahy, chce postavit dostupné bydlení pro mladé rodiny

Skanska rozšiřuje své portfolio a kupuje další pražský pozemek v městské části Satalice. Jedná se o brownfield s celkovou rozlohou 18 662 m2, kde plánuje výstavbu cenově dostupnějšího bydlení pro mladé rodiny s dětmi. V docházkové vzdálenosti se nachází veškerá občanská vybavenost a pozemek má také velmi dobrou dopravní obslužnost. Cesta do centra Prahy trvá přibližně 20 minut.

Skanska na pozemku počítá s výstavbou dostupného bydlení Livo Homes. Na rozdíl od konvenčních zděných staveb tu chce jít cestou prefabrikace potažmo modulární výstavby. Projekt bude rozdělen do dvou etap a aktuálně se počítá s nejbližším možným zahájením výstavby projektu v roce 2026. Celková investice do projektu by se měla pohybovat ve výši zhruba jedné miliardy korun. „Klidná lokalita na okraji Prahy s perfektní dopravní dostupností do jejího centra nabízí ideální místo na bydlení pro mladé rodiny. Atraktivitu lokality chceme ještě navýšit výstavbou bytů, které budou cenově dostupnější a mohou sloužit jako startovací bydlení pro mladé,“ uvedl Ondřej Beneš, ředitel akvizic Skanska Residential.

Pozemek je situován v blízkosti centra městské části Satalice, kde se dříve nacházel areál podniku České Dřevařské Závody Praha a.s. Sousedí se základní školou a v docházkové vzdálenosti je k dispozici veškerá občanská vybavenost jako například obchod s potravinami, pošta nebo mateřská škola. Vedle pozemku je také železniční stanice Praha – Satalice, odkud jezdí každých 30 minut přímý vlak na zastávku Praha – Masarykovo Nádraží. Dále se v blízkosti nachází autobusová stanice s přímou vazbou na stanici metra B – Rajská Zahrada a zároveň významná dopravní tepna Vysočanská radiála napojující se na Pražský okruh a dálnici D10.

Lokalita nabízí také řadu příležitostí pro volnočasové aktivity. Vedle pozemku je umístěný skatepark, Sportareál Praha-Satalice a v docházkové vzdálenosti leží sad Rádiovka nebo rozsáhlá přírodní rezervace Bažantnice v Satalicích, ze které je možné projít až k oblíbené turistické destinaci, hradišti Vinoř ve Vinořském parku.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.6 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu