Pondělí 10. prosince. Svátek má Julie.

V KOMERČNÍ BANCE LZE „ZAFIXOVAT“ HYPOTÉKU NA 15 LET

13.11.2018 12:11 Tisková zpráva: Komerční banka

Klienti Komerční banky si nyní mohou vzít hypotéku s fixací úrokové sazby až na 15 let. Banka tak reaguje na zvýšený zájem klientů o delší fixace z posledních měsíců, který vychází z obavy dalšího předpokládaného nárůstu úroků. Vedle toho snižuje KB úrokovou sazbu u hypoték s LTV (poměr výše úvěru k hodnotě zajištění) 80 – 90 %, a to o 0,30 % na 3,69 % p. a. U hypotečních úvěrů s LTV do 80 % naopak zvyšuje úrokovou sazbu pro všechny fixace na 3,19 % p. a.

„Od začátku října je získání hypotéky pro mnoho lidí složitější, proto chceme vyjít vstříc těm, kteří nemají k dispozici 20 % vlastních zdrojů ani další nemovitost k zajištění, a také těm, kteří by rádi svou měsíční splátku zafixovali na co nejdelší dobu,“ uvedl Tomáš Urban, Tribe leader, Housing. Jak dále doplnil: „Úrokové sazby hypoték nezadržitelně rostou v návaznosti na zvyšování úrokových sazeb stanovených Českou národní bankou. Komerční banka musí na rostoucí cenu zdrojů reagovat, a proto jsme byli nuceni přistoupit ke zvýšení úrokových sazeb u hypoték do 80 % LTV.“