09. 03. 2022

VGP DAROVALA 3 MILIONY EUR NA PODPORU UKRAJINSKÝCH UPRCHLÍKŮ V SOUSEDNÍCH ZEMÍCH

VGP NV (dále jen „VGP“ nebo „skupina“), evropský poskytovatel špičkových logistických a semi-industriálních nemovitostí, oznamuje charitativní příspěvek ve výši 3 milionů eur na podporu uprchlíků z Ukrajiny na Slovensku, v Maďarsku a Rumunsku.

VGP hluboce odsuzuje porušování mezinárodního práva a agresi ruského režimu proti Ukrajině. Stojí na straně ukrajinského lidu, jehož četní zástupci pracují na stavbách VGP a jejich rodiny a domy jsou ostřelovány. Naše myšlenky jsou s nevinnými civilisty, kteří trpí, i jednotlivci a rodinami v sousedních zemích a po celém světě, kteří byli událostmi zasaženi. Podle Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) již ze země uprchlo více než jeden milion lidí a očekává se, že toto číslo i nadále poroste.

VGP má dlouhodobé zastoupení na Slovensku, v Maďarsku a Rumunsku, tedy v sousedících státech s Ukrajinou. S ohledem na naléhavé a prvořadé humanitární potřeby uprchlíků z Ukrajiny se VGP rozhodla poskytnout charitativní příspěvek ve výši 3 milionů eur, tedy 1 milion eur pro každou z těchto tří zemí. Vzhledem k tomu, jak rychle se události na místě vyvíjejí, skupina VGP rozmístí zdroje lokálně, a to v úzké spolupráci s vedením VGP v příslušné zemi, která bude vybírat humanitární organizace uznané úřadem UNHCR.

Skupina VGP bude i nadále sledovat situaci a podporovat úsilí o nastolení míru v regionu.