22. 09. 2022

VGP předal poslední prostory ve VGP Parku Kladno. Novým nájemcem je společnost Cargo Care

Evropský developer a vlastník semi-industriálních a logistických nemovitostí VGP získal nového nájemce, kterému předal nově dokončené prostory ve VGP Parku Kladno v průmyslové zóně Kladno-východ. Společnost CARGO CARE, poskytovatel dopravních a logistických služeb, si v hale A pronajala zhruba třetinu plochy – konkrétně se jedná o celkem 5,286 m2 skladových a kancelářských prostor. Nová hala byla realizovaná ve stupni zelené certifikace BREEAM Very Good. VGP Park Kladno je tak v současné době 100% obsazen.

„Tato nová nájemní smlouva nám potvrzuje, že poptávka nájemců po logistických nemovitostech zůstává silná, a to především v okolí hlavního města Prahy. Aktuálně máme v České republice realizovaných anebo právě ve výstavbě 15 logistických parků. Vždy klademe důraz na umístění a dopravní dostupnost – a VGP Park Kladno je toho důkazem: má výbornou polohu – pouhý kilometr od centra města, zároveň jen 11 km od mezinárodního letiště Václava Havla a 15 km od Prahy.“ komentuje David Plzák, Country Manager VGP pro Českou republiku.

Společnost CARGO CARE zaměřující se na dopravní a logistické služby byla založena v roce 2011. Mezi její hlavní činnosti patří vnitrostátní distribuce, mezinárodní nákladní doprava a skladování. Stěžejní činností firmy je silniční nákladní autodoprava, a to zejména v rámci České republiky, kde zajišťuje paletovou a balíkovou distribuci. V mezinárodní dopravě působí hlavně v Beneluxu a německém Porúří, kde realizuje zejména necelovozové zásilky a sběrné linky ve spolupráci s tamními významnými partnery.

VGP Park Kladno je nedávno dokončený areál s prostory vhodnými pro průmyslové, logistické i obchodní aktivity. Disponuje celkovou pronajímatelnou plochou více než 27 000 m2. Mezi hlavní výhody lokality patří dostupnost pracovní síly v okolí, blízkost mezinárodního letiště a dopravní dostupnost. Park je napojen na komunikaci č. 61 v přímé blízkosti dálnice D7 spojující Prahu s Kladnem (exit 7). Kladno je navíc známé svou průmyslovou tradicí a vysoce kvalitní pracovní silou. Jedná se o největší město v regionu, v němž společně s přilehlými spádovými oblastmi žije více než 110 000 obyvatel. Mezi další nájemce patří společnosti Kvadrat Czech Republic a Damco Czech Republic.