24. 02. 2022

Zájem o pronájmy roste. Bezrealitky se spojily s Heimstaden a na Ostravsku do přímé nabídky zařadily stovky bytů s nájmem bez provize, který jde sjednat online

Měnící se podmínky pro hypotéky, nedostatek nemovitostí k prodeji i rostoucí inflace dělá pro Čechy z nájemního bydlení stále atraktivnější volbu. Reaguje na to i portál Bezrealitky, který ve spolupráci s největším poskytovatelem bydlení Heimstaden zařadil do své nabídky stovky nájemních bytů na Ostravsku. Díky pokročilým službám lze navíc sjednat nájem kompletně online včetně prohlídky, rezervace a podpisu nájemní smlouvy. Bezrealitky předpokládají, že počet bytů od velkých nájemců bude v nabídce přibývat.

Nájem jako nejzajímavější volbu pro život letos zvolí rekordní množství lidí. Nabídku bytů vhodných k pronájmu je proto kvůli velkému zájmu třeba neustále rozšiřovat a doplňovat. Digitální služba Bezrealitky se proto spojila s Heimstaden, který vlastní více než 40 tisíc bytů. Propojení obou služeb umožní vyjít vstříc poptávce po nájemním bydlení, ale také rostoucímu počtu zákazníků, kteří chtějí celý nájemní proces – ať už z časových důvodů nebo kvůli pohodlí – vyřešit plně online.

Že zájem o kompletní sjednání nájmu online dlouhodobě roste potvrzuje i portál Bezrealitky. Od roku 2020, kdy tuto možnost poprvé uvedly, stoupl počet nájemních smluv podepsaných plně online dvojnásobně. A potvrzuje to i Heimstaden pak jako největší český provozovatel nájemního bydlení. I u něj je každý třetí nový pronájem sjednán bezkontaktně – tedy bez nutné účasti makléře.

„Spolupráce s portálem Bezrealitky nám umožní zpřístupnit naši nabídku širokému okruhu uživatelů, kteří navíc mohou využít stále oblíbenější online pronájem. Během období pandemie jsme bezkontaktně pronajali třetinu bytů a zájem o tento bezpečný a efektivní způsob s využitím videoprohlídek je mezi našimi klienty obrovský,“ říká generální ředitel společnosti Heimstaden Czech Jan Rafaj.

Z výrazně širší nabídky nových bytů k pronájmu mohou díky spojení vybírat uživatelé na Ostravsku, kde na portálu Bezrealitky v tomto regionu přibyly do nabídky stovky nových bytů.

REKLAMA

„Teď, když budou desítky tisíc nových domácností mířit do nájmů, snažíme ve všech regionech Česka přinášet tu nejširší možnou nabídku. Ať už přímo od majitelů nebo velkých vlastníků, pokud je pronájem bez provize,” zmiňuje Hendrik Meyer, CEO Bezrealitky, a dodává, že díky tomu mají zájemci o bydlení možnost vybrat vždy tu nejlepší variantu bydlení. Podle něj navíc Bezrealitky očekávají, že se v následujících měsících až letech bude nabídka rozšiřovat právě o nové nájemní sítě.

Společnost Heimstaden Czech je od loňského roku součástí skandinávské skupiny Heimstaden, třetího největšího vlastníka nájemních bytů v Evropě. Neustále posiluje svou pozici největšího poskytovatele nájemního bydlení v tuzemsku, její portfolio tvoří na 42 tisíc bytů převážně v Moravskoslezském kraji. Letošními akvizicemi firma rozšířila oblast své působnosti také o Plzeň a Prahu.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%6.1 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu