CENTRAL GROUP zahajuje výstavbu dalších 670 bytů za 1,3 miliardy Kč

15.08.2012 12:08 Tisková zpráva: CENTRAL GROUP

Úplnou novinkou je moderní bytový projekt Javorová čtvrť v Praze 10 – Horních Měcholupech. Výstavba     1. etapy tohoto projektu s více než třemi stovkami bytů a ateliérů zde již byla zahájena a jejich dokončení je garantováno do konce příštího roku. Pro realizaci stavby vybral CENTRAL GROUP v náročném čtyřkolovém výběrovém řízení jako generálního dodavatele stavební společnost MOTA-ENGIL. Ta již pro CENTRAL GROUP úspěšně dokončila několik bytových projektů.

„Na tuto novou lokalitu velmi sázíme. Do prodeje ji zařadíme v polovině září a já osobně věřím tomu, že do konce roku se nám zde podaří prodat více než třetinu nabízených bytů. Ve spolupráci s generálním dodavatelem se nám tady podařilo snížit náklady na minimum. Proto zde bude možné nabídnout nové byty za zcela bezkonkurenční ceny. A to při zachování vysokého standardu provedení a prodloužené záruky na jakost, stejně jako u ostatních našich projektů,“ říká šéf CENTRAL GROUP Dušan Kunovský.

A proč má tato lokalita název „Javorová čtvrť“? Mezi bytovými domy vzniknou velké zelené plochy s parkovou úpravou, lavičkami a čtyřmi menšími dětskými hřišti. A v těchto zelených plochách zahradní architekti navrhli vedle keřů vysazení mnoha typů javorů. Tím se tyto dřeviny s různými barevnými odstíny listů stávají symbolem této nové rezidenční lokality.

Dalšími místy, kde CENTRAL GROUP aktuálně zahajuje výstavbu nových bytů, jsou Letňany a Zličín. Tyto dvě lokality jsou jednoznačně nejprodávanějšími bytovými projekty nejen v nabídce CENTRAL GROUP, ale i celkově v rámci trhu nových bytů v České republice. Společnost zde nyní zahajuje výstavbu dalších etap bytových domů. Obě tyto stavby budou dokončeny také do konce příštího roku. Další etapa výstavby v Nových Letňanech v Praze 9 má 247 nových bytů. Jako generální dodavatel zde byla vybrána stavební společnost UNISTAV, která již pro CENTRAL GROUP v minulosti také úspěšně stavěla. Nová etapa výstavby v lokalitě Metropole v Praze 5 – Zličíně má celkem 115 bytů, které pro CENTRAL GROUP postaví jako generální dodavatel společnost IMOS BRNO.

Tagy: nové byty