EUR 25.090

USD 23.448

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.090

USD 23.448

Spor miliardářů o vily ve Špindlerově Mlýna na mrtvém bodě

 

Spor exmanažera ČEZ Vladimíra Schmalze s vlastníky společnosti Hawk Real je na mrtvém bodě. Kauza se zasekla na znaleckém posudku objasňujícím okolnosti výstavby apartmánových domů ve Špindlerově Mlýně.

Loading



 

Znalecký posudek měla provést ČVUT. „Spis byla zaslán na ČVUT za účelem provedení znaleckého posudku z oboru ekonomika – stavebnictví, lhůta pro vypracování znaleckého posudku byla stanovena na 4 měsíce,“ uvedla soudkyně Okresního soudu v Trutnově Miroslava Purkertová.

ČVUT ale nemá k vypracování posudku kapacity až do začátku příštího roku. „Budu hledat další znalecký ústav, který by to byl schopný udělat,“ vysvětlila Miroslava Purkertová.

Miliardáři Alexandr Seidl a Zbyněk Cejnar prostřednictvím jejich firmy Hawk Real postavili apartmány v rozporu s územním plánem Špindlerova Mlýna. MÍsto domů s maximálně dvěma podlažími, třemi byty a půdorysem o 150 metrech čtverečních postavili vily s pěti podlažími a osmi byty s vikýři, které jsou proti regulím územního plánu.

Obviněný je bývalý šéf odboru výstavby Městského úřadu ve Špindlerově Mlýně a referentka stavebního řádu Krajského úřadu Královéhradeckého kraje.
Zdroj : Lidovky.cz

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku

Stagnace cen na českém realitním trhu, kterou jsme sledovali posledních 18 měsíců, je pravděpodobně ta tam. A tolik očekávané zlevňování nemovitostí už rozhodně nemá smysl vyhlížet. Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku a výrazně zdražují i rodinné domy. I nadále však platí, že nemovitostí se k široké veřejnosti dostane výrazně méně […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024

V Praze výrazně rostou prodeje nových bytů, ale už i ceny

Prodeje nových bytů v Praze v letošním roce výrazně rostou, developeři za první čtvrtletí prodali celkem 1520 nových bytů. To je ve srovnání se stejným obdobím loňského roku takřka trojnásobek. První čtvrtletí loňského roku však bylo z pohledu prodejů nejhorší v historii monitoringu trhu, tedy za poslední dvě desetiletí.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

22. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *