EUR 24.710

USD 22.791

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.9 %

EUR 24.710

USD 22.791

24. 04. 2019

0 komentářů

CA IMMO: ÚSPĚCH NA POLI PRONÁJMU PRAŽSKÝCH KANCELÁŘSKÝCH NEMOVITOSTÍ

 

Hned dvě administrativní budovy v portfoliu CA Immo Czech Republic dosáhly významných milníků. Nile House v pražském Karlíně s více než 19 000 m2 pronajímatelných ploch je nyní kompletně obsazen. Mezi příchozími nájemci nechybí například coworkingový projekt Spaces, který si pronajal 3 500 m2 kanceláří. A dále Visionary v Praze 7 – Holešovicích získala jako první kancelářský objekt ve střední a východní Evropě certifikát WELL Core & Shell za pozitivní vliv vnitřního prostředí na zdraví a komfort svých nájemců. Budova dokončená v létě 2018 je nyní taktéž kompletně pronajatá, přičemž disponuje 22 500 m2 kanceláří.

Loading



 


Nile House je součástí komplexu River City Prague a nachází se v jedné z nejvyhledávanějších kancelářských lokalit v Praze – Karlíně. Budova je oceňovanou architektonickou stavbou a držitelem zelené certifikace LEED Platinum. Mezi její nejvýznamnější nájemce patří společnosti Adastra, British American Tobacco, eBay, Ford nebo Procter & Gamble. K nově příchozím společnostem patří coworkingový projekt Spaces. Ten na ploše přes 3 500 m2 nabídne sdílené kanceláře a služby nejen pro freelancery, ale také start-upy.
Další zmiňovanou nemovitostí v portfoliu CA Immo je Visionary. Prémiová kancelářská budova, kterou CA Immo koupila v červnu loňského roku od společnosti Skanska za cca 68 milionů eur. Objekt již v minulosti získal pro Českou republiku rekordní počet bodů (95 ze 100) v certifikaci LEED Core & Shell a dosáhl tak na nejvyšší možný stupeň hodnocení Platinum. Nyní přidává velmi cenné prvenství v regionu CEE, a to s certifikací WELL Core & Shell. Zmiňovaný certifikační systém vznikl v uplynulých sedmi letech na základě dlouhodobých výzkumů předních lékařských klinik, realitních asociací a odborníků. Je založen na konkrétních průzkumech, které sledují nové trendy a postupy v oblasti stavebnictví, designu a zdravotním sektoru. Budova Visionary prošla rozsáhlým certifikačním procesem a získala hodnocení Gold za své výsledky v sedmi následujících kategoriích: vzduch, voda, světlo, výživa, fitness, pohodlí, mysl a inovace.
„Visionary je v mnoha ohledech unikátní. Vedle mnoha technologií a zajímavých architektonických inovací klade důraz na zdraví a komfort svých zaměstnanců – například v podobě bohatého sportovního zázemí a míst pro relaxaci. Jsme hrdí, že budova svým konceptem podporuje zdravé vnitřní prostředí, komfort a flexibilitu nájemců. Tento přístup je pro nás v CA Immo klíčový a hraje zásadní roli při výběru nemovitostí do našeho portfolia. Věříme, že Visionary může být inspirací pro nově vznikající budovy na tuzemském kancelářském trhu,“ říká Václav Jonáš, ředitel společnosti CA Immo v České republice.
Tisková zpráva CA Immo

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.52 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%

5.52%
Historie vývoje

 

 


Související články

Analýza: Poptávka po nových bytech v Praze prudce vzrostla

První čtvrtletí letošního roku přineslo další výrazné oživení poptávky na pražském trhu s novými byty. Prodalo se jich bezmála o čtvrtinu více než v předchozím čtvrtletí a téměř 2,5krát tolik, co ve stejném období loňského roku. Výrazný vliv měly především klesající úrokové sazby a zlepšení dostupnosti hypoték.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Nájmy rostly pomaleji, než se čekalo

Zajímavá zpráva přichází pro všechny domácnosti mířící do nájmů. Jejich aktuální růst je výrazně nižší, než jaký předpokládaly prognózy ze začátku roku. A to přesto, že poptávka nepřestává být rekordní. Například v Praze se pohybuje kolem 45 zájemců na jeden byt, v Brně kolem 20 zájemců. Pražské ceny se nyní pohybují na úrovni 359 korun za metr […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku

Stagnace cen na českém realitním trhu, kterou jsme sledovali posledních 18 měsíců, je pravděpodobně ta tam. A tolik očekávané zlevňování nemovitostí už rozhodně nemá smysl vyhlížet. Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku a výrazně zdražují i rodinné domy. I nadále však platí, že nemovitostí se k široké veřejnosti dostane výrazně méně […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *