EUR 24.710

USD 22.791

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.9 %

EUR 24.710

USD 22.791

01. 07. 2019

0 komentářů

Subjekty:
Hypoteční banka

Hypoteční banka představuje hypotéku s Pohodovými splátkami

 

Hypoteční banka přichází s novou službou, která klientům přinese možnost měnit výši měsíčních splátek u hypotečních úvěrů. Klienti si tak mohou v případě mimořádných životních situací snížit aktuální měsíční splátku až o 30 %, služba se přitom dá využít opakovaně po celou dobu splácení úvěru. Jednička na trhu hypotečních úvěrů tak pokračuje v rozšiřování možností, jak přizpůsobit hypotéku představám a potřebám klientů.

Loading



 


Pohodové splátky mohou využít všichni klienti s hypotečním úvěrem, a to již po 6 měsících řádného splácení hypotéky. Výše snížení pak záleží na finanční situaci klienta, maximum je ale 30 % anuitní splátky úvěru. Službu lze využít i opakovaně, podmínkou je vždy šestiměsíční lhůta bezproblémového splácení před využitím služby.
Benefit v podobě pohodových splátek bude zdarma součástí nových hypotečních úvěrů. Stávající klienti si mohou o sjednání této služby požádat kdykoliv v průběhu trvání hypotečního úvěru. Jednorázový poplatek 1 500 Kč je účtován až v případě, že klient službu využije a splátku si změní. „Zavedením této služby chceme dát našim klientům možnost snížit si měsíční zátěž kdykoliv v průběhu splácení úvěru, třeba v případě mimořádných situací, které mohou výrazně ovlivnit rodinný rozpočet. To může být třeba narození dítěte a s tím související odchod na rodičovskou dovolenou, nebo případné vyvázání spoludlužníka např. při rozvodu“ upřesňuje Andrea Vokálová, tisková mluvčí Hypoteční banky.
V případě, že se klientům znovu zlepší finanční situace, mohou si výši svých měsíčních splátek dorovnat zpět do původní hodnoty. Výhodou je jednoduchá dostupnost využití služby z prostředí Hypoteční zóny, klienti tedy nemusí se svými požadavky chodit na pobočku, ale mohou vše vyřešit z pohodlí domova. Jediným omezením je dodržení požadované délky splatnosti hypotéky a hranice maximálního věku klienta při splatnosti úvěru.
„Jako lídr na trhu chceme klientům poskytnout co největší prostor a flexibilitu při stanovení výše a způsobu splátky v případě mimořádných události, které mohou nastat v životě každého člověka.“ dodává Andrea Vokálová.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.52 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%

5.52%
Historie vývoje

 

 


Související články

Objem poskytnutých hypoték se v dubnu meziročně zdvojnásobil, trh ožívá

Z meziročního pohledu byl objem poskytnutých hypoték v dubnu vyšší o více než 100 %, zatímco v březnu činil meziroční růst 45 %. Celkem banky a stavební spořitelny poskytly v dubnu letošního roku hypoteční úvěry bezmála za 22 mld. Kč. Meziměsíčně tak jejich objem oproti březnu vzrostl o 20 %. Průměrná velikost hypotéky se zvýšila na 3,6 mil. Kč […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

16. 05. 2024

Změna trendu potvrzena, ceny starších domů už rostou

Ceny starších domů pokračují v mírném růstu. Trend, který naznačovaly již zprávy z loňského roku, potvrdila i čísla za první letošní kvartál. Zatímco v meziročním pohledu ještě 6 z 8 zkoumaných měst zaznamenalo mírný cenový pokles, v kvartální pohledu již naopak převládal cenový růst, a to od jednoho procenta v Ostravě až do pět procent v Brně. Vyplývá z analýzy společnosti FérMakléři.cz.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

15. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *