EUR 25.145

USD 23.453

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.145

USD 23.453

17. 10. 2022

0 komentářů

Skanska slaví 35 let komerčního developmentu ve střední a východní Evropě

 

Společnost Skanska slaví 35 let komerčního developmentu ve střední a východní Evropě, 25 let působení v České republice, a 135 let celosvětově. Již po čtvrt století je Skanska lídrem v oblasti kvalitní a udržitelné kancelářské výstavby v ČR. Společnost zde dokončila 14 prémiových projektů a chystá dokončení dalšího – Port7 bude zcela novou čtvrtí v srdci pražských Holešovic. Skanska také plánuje první uhlíkově neutrální projekt v regionu, který bude pro konstrukční prvky využívat dřevo namísto betonu.

Loading



 

Díky odhodlání svého týmu postavila Skanska pro zákazníky v České republice již více než 143 000 čtverečních metrů prémiových kancelářských prostor, ve střední a východní Evropě pak přes 1 300 000 metrů čtverečních. Dalším úspěchem bude dokončení Port7, neboť půjde o její dosud největší kancelářský projekt s 35 000 čtverečními metry kancelářských a obchodních ploch. Společnost zároveň připravuje další projekty – Key, Mercury a Radlická.

Světlo pro český kancelářský development

„Těší nás úspěchy, kterých jsme na českém trhu v uplynulých 25 letech dosáhli. Vždy se nám podařilo naplnit očekávání našich nájemců a investorů. Především jsme ale jako inovativní lídři v oblasti udržitelnosti, bezpečnosti a ochrany zdraví pozvedli standardy pro celý developerský průmysl, a to i díky výstavbě budov oceněných prestižní certifikací LEED Platinum. Naše budova Visionary byla také prvním českým projektem, který získal certifikát WELL Core & Shell. Svoji pozici trendsetterů jsme potvrdili s budovou Parkview, která jako první získala všechny tři prestižní certifikáty: LEED Platinum, WELL Gold a WELL Health-Safety. I nadále chceme přinášet světlo do života našich zákazníků a připravujeme proto další unikátní projekty,“ vysvětluje Mariusz Krzak, výkonný viceprezident pro provoz Varšava, Wroclav, Praha.

Skanska se na českém trhu uvedla v roce 2001 renovací Bredovského Dvora, komplexu kanceláří v centru Prahy. Od té doby společnost revolucionalizovala český kancelářský development stavbou budov oceněných prestižními a mezinárodně uznávanými certifikáty. Ty odrážejí důležitost, jakou společnost přikládá tématům ESG. Skanska je průkopníkem v udržitelném stavebnictví a její úsilí v oblastech životního prostředí i společenské odpovědnosti se projevuje ve všem, co dělá.

Nová éra udržitelného developmentu začala v roce 2012 dokončením budovy City Green Court. Ta jako první v České republice získala certifikaci LEED Core & Shell na nejvyšší možné úrovni Platinum. Od té doby získaly certifikaci LEED všechny kancelářské projekty společnosti Skanska.

REKLAMA

Významného úspěchu dosáhla budova Parkview, která splňuje nejpřísnější ekologická kritéria a stala se druhou nejudržitelnější kancelářskou budovou na světě postavenou v roce 2020. Šlo také o první projekt společnosti Skanska, který získal certifikaci WELL Health-Safety Rating, vyvinutou v reakci na potřebu bezpečných kanceláří v postpandemické éře.

Oba nejnovější projekty společnosti dokonale reprezentují, jak Skanska proměnila zdejší kancelářský trh. Parkview i dokončovaný Port7 dosahují více než 40procentní úspory vody i elektřiny a Port7 bude využívat pouze elektřinu z obnovitelných zdrojů.

Lidé na prvním místě

Projekt Praga Studios dokončený v roce 2019 byl jmenován nejzelenější kancelářskou budovou ve střední Evropě. Získal certifikáty WELL Gold i LEED Platinum a unikátním je jak uvnitř, tak i svým exteriérem. Dominantou velkého proskleného atria budovy je oranžové piano. Vršek budovy pak zdobí zelené střechy, venkovní terasy, a dokonce včelí úly.

„Od svého příchodu do České republiky se vždy snažíme pomáhat našim zákazníkům i komunitám v sousedství našich budov. Chceme všem našim nájemcům poskytnout zdravé pracovní prostředí, které zvyšuje jejich produktivitu a spokojenost. Zároveň se pokoušíme rovněž obohatit okolí našich projektů. Příkladem jsou školka a lékárna v rámci Visionary, komunitní zahrada na Praga Studios nebo revitalizovaný park s vodními prvky u Parkview. Těšíme se, že vytvoříme další udržitelná místa pro zdravou práci a život,“ říká Jana Prokopová, ředitelka pronájmů a správy komerčních aktiv společnosti Skanska.

Ztělesněním hodnot společnosti Skanska a příkladem jejího úsilí v oblasti ESG se již brzy stane Port7. Ten bude skvělým místem pro práci, sport i volný čas s přáteli a oživí celé pražské Holešovice. Poskytne 35 000 čtverečních metrů kancelářských a obchodních prostor, velký veřejný park, novou promenádu podél Vltavy s názvem Náplavka 2.0 a také nový tunel spojující nábřeží se stanicí vlaku a metra Nádraží Holešovice. To umožní snadnou dostupnost této nové čtvrti suchou nohou.

Skanska také připravuje novou kancelářskou budovu, která potvrzuje její pozici lídra v oblasti udržitelnosti. Radlická bude první uhlíkově neutrální kancelářská budova ve střední a východní Evropě. Docílí toho mimo jiné využitím dřeva namísto betonu pro nadzemní konstrukční prvky.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Nájmy rostly pomaleji, než se čekalo

Zajímavá zpráva přichází pro všechny domácnosti mířící do nájmů. Jejich aktuální růst je výrazně nižší, než jaký předpokládaly prognózy ze začátku roku. A to přesto, že poptávka nepřestává být rekordní. Například v Praze se pohybuje kolem 45 zájemců na jeden byt, v Brně kolem 20 zájemců. Pražské ceny se nyní pohybují na úrovni 359 korun za metr […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

02. 05. 2024

Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku

Stagnace cen na českém realitním trhu, kterou jsme sledovali posledních 18 měsíců, je pravděpodobně ta tam. A tolik očekávané zlevňování nemovitostí už rozhodně nemá smysl vyhlížet. Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku a výrazně zdražují i rodinné domy. I nadále však platí, že nemovitostí se k široké veřejnosti dostane výrazně méně […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *