EUR 24.995

USD 23.189

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 24.995

USD 23.189

11. 05. 2023

0 komentářů

Společnost Panattoni s náskokem vede český i evropský žebříček průmyslového developmentu

 

Developerská společnost Panattoni vede evropský žebříček TOP Logistic Developers 2020–2022. Podle výsledků průzkumu PropertyEU je Panattoni v počtu projektů, v objemu investic i v podlahové ploše výrazně před ostatními developerskými společnostmi v celé Evropě.

Loading



 

Průmyslová a logistická infrastruktura, kterou v letech 2020 až 2022 v Evropě společnost Panattoni vybudovala, přesahuje pronajímatelnou plochu 8 000 000 m2. V současné době má Panattoni v Evropě ve výstavbě dalších 119 projektů (s rozlohou přes 4 miliony m2) v hodnotě dosahující téměř 5 miliard eur. Plocha budov, které společnost Panattoni dosud postavila, je větší než součet ploch všech zbudovaných projektů třech nejbližších konkurentů dohromady. Tento poměr platí i pro aktuální projekty ve výstavbě.

„V posledních třech letech společnost Panattoni vybudovala v Evropě projekty s pronajímatelnou plochou přesahující 8 milionů m2. Vytvořený investiční produkt má hodnotu přesahující 10 miliard eur. Výsledky průzkumu a data z trhu potvrzují, že Panattoni jednoznačně vévodí trhu průmyslového developmentu nejen v České republice, ale i v celé Evropě,“ říká Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni pro Českou republiku a Slovensko.

„Panattoni se v České republice také pyšní počtem budov certifikovaných dle nejvyšších úrovní BREEAM New Construction. U všech nových Panattoni Parků cílíme minimálně na certifikaci v úrovni Excellent.“

Jen v České republice má Panattoni aktuálně 1 500 000 m2 budov s již získaným či běžícím procesem certifikace BREEAM New Construction. Na úroveň Outstanding aspirují současně čtyři nově budované průmyslové haly v různých lokalitách České republiky.

REKLAMA

Výsledky Industrial Research Forum (IRF) za první kvartál roku 2023 potvrzují, že v České republice je vysoká poptávka po průmyslových a logistických nemovitostech. Společnost Panattoni obsadila první i druhé místo za největší dokončené projekty v České republice. Největší je budova v Panattoni Park Cheb South (42 500 m2) pro společnost Autodoc ze sektoru e-commerce a dalšího nezveřejněného nájemce. Druhá největší dokončená budova (39 500 m2) se nachází v Panattoni Park Chomutov North a je plně pronajata výrobcem vysokozdvižných vozíků Jungheinrich.

„Panattoni je otevřená investiční platforma, a tak s námi zhodnocují peníze nejen světové, ale také české a slovenské investiční fondy. Pro většinu našich projektů máme nájemce již ve fázi plánování a výstavby. Výsledky z České republiky i Evropy nám dávají jasnou zpětnou vazbu, že svoji práci děláme nejlépe v našem oboru,“ uzavírá Pavel Sovička.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Začal lobbing za státem dotované hypotéky. Jak velká by to byla chyba?

Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů a dokonce […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

07. 05. 2024

Analýza: Poptávka po nových bytech v Praze prudce vzrostla

První čtvrtletí letošního roku přineslo další výrazné oživení poptávky na pražském trhu s novými byty. Prodalo se jich bezmála o čtvrtinu více než v předchozím čtvrtletí a téměř 2,5krát tolik, co ve stejném období loňského roku. Výrazný vliv měly především klesající úrokové sazby a zlepšení dostupnosti hypoték.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *