11. 05. 2023

Společnost Panattoni s náskokem vede český i evropský žebříček průmyslového developmentu

Developerská společnost Panattoni vede evropský žebříček TOP Logistic Developers 2020–2022. Podle výsledků průzkumu PropertyEU je Panattoni v počtu projektů, v objemu investic i v podlahové ploše výrazně před ostatními developerskými společnostmi v celé Evropě.

Průmyslová a logistická infrastruktura, kterou v letech 2020 až 2022 v Evropě společnost Panattoni vybudovala, přesahuje pronajímatelnou plochu 8 000 000 m2. V současné době má Panattoni v Evropě ve výstavbě dalších 119 projektů (s rozlohou přes 4 miliony m2) v hodnotě dosahující téměř 5 miliard eur. Plocha budov, které společnost Panattoni dosud postavila, je větší než součet ploch všech zbudovaných projektů třech nejbližších konkurentů dohromady. Tento poměr platí i pro aktuální projekty ve výstavbě.

„V posledních třech letech společnost Panattoni vybudovala v Evropě projekty s pronajímatelnou plochou přesahující 8 milionů m2. Vytvořený investiční produkt má hodnotu přesahující 10 miliard eur. Výsledky průzkumu a data z trhu potvrzují, že Panattoni jednoznačně vévodí trhu průmyslového developmentu nejen v České republice, ale i v celé Evropě,“ říká Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni pro Českou republiku a Slovensko.

„Panattoni se v České republice také pyšní počtem budov certifikovaných dle nejvyšších úrovní BREEAM New Construction. U všech nových Panattoni Parků cílíme minimálně na certifikaci v úrovni Excellent.“

Jen v České republice má Panattoni aktuálně 1 500 000 m2 budov s již získaným či běžícím procesem certifikace BREEAM New Construction. Na úroveň Outstanding aspirují současně čtyři nově budované průmyslové haly v různých lokalitách České republiky.

REKLAMA

Výsledky Industrial Research Forum (IRF) za první kvartál roku 2023 potvrzují, že v České republice je vysoká poptávka po průmyslových a logistických nemovitostech. Společnost Panattoni obsadila první i druhé místo za největší dokončené projekty v České republice. Největší je budova v Panattoni Park Cheb South (42 500 m2) pro společnost Autodoc ze sektoru e-commerce a dalšího nezveřejněného nájemce. Druhá největší dokončená budova (39 500 m2) se nachází v Panattoni Park Chomutov North a je plně pronajata výrobcem vysokozdvižných vozíků Jungheinrich.

„Panattoni je otevřená investiční platforma, a tak s námi zhodnocují peníze nejen světové, ale také české a slovenské investiční fondy. Pro většinu našich projektů máme nájemce již ve fázi plánování a výstavby. Výsledky z České republiky i Evropy nám dávají jasnou zpětnou vazbu, že svoji práci děláme nejlépe v našem oboru,“ uzavírá Pavel Sovička.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.51 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu