EUR 25.200

USD 23.143

REPO sazba ČNB 6.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.200

USD 23.143

Text: Karel Pučelík

10. 10. 2019

0 komentářů

Nová výstavba: Trigema chystá nejvyšší budovu v Česku

 

Developeři chystají v hlavním městě významné projekty. Jedním z nich je i společnost Trigema, která v současnosti realizuje výstavbu v pražských Nuslích. Připravuje ale byty i v západních Čechách.

Loading



 

Článek je třetím dílem ze seriálu o bytové výstavbě developerů. Následovat budou projekty dalších významných hráčů na developerském trhu.

Největší projektem, který Trigema v současnosti realizuje, je rezidenční komplex Nová „Nuselská“ na Praze 4 na místě bývalých Nuselských mlékáren.  Celé dílo se má skládat ze tří samostatných částí, které budou sladěny s okolní výstavbou.

Chytré bydlení

„Každá z nich bude svou výškou a architektonicky, včetně typických sedlových střech, navazovat na okolní zástavbu. Po dokončení stavby, k níž by mělo dojít už na sklonku příštího roku, tu vznikne ve čtyř až šestipatrových objektech 146 jednotek Chytrého bydlení. Byty budou ve velikosti od 1+kk do 4+kk s terasou, balkónem nebo předzahrádkou,“ uvedl mluvčí společnosti Radek Polák.
Při stavbě developer pamatuje i na energetické parametry. „Byty jsou zařazeny do kategorie Chytré bydlení Plus, díky čemuž bude také většina jednotek vybavena vzduchotechnickými jednotkami s rekuperací a přípravou pro inteligentní ovládání bytu. Průkaz energetické náročnosti všech budov bude ve třídě B,“ vysvětlil Polák.
Nebude chybět ani prostor pro služby a komerční prostory. Pro budoucí obyvatele má vyrůst také zelený vnitroblok, určený k rekreaci a odpočinku.

Budoucí nejvyšší budova v Česku

Trigema má další ambiciózní plán, chce postavit nejvyšší budovu v Česku. Stavba Top Tower má obsahovat kanceláře i prostory k bydlení.
Návrhu projektu, který má stát nedaleko Nových Butovic, počítá i s architektonickou hodnotou, podílí se na něm i umělec David Černý nebo architekt Tomáš Císař ze studia Black n´ Arch. Podle prvních očekávání vyjde na zhruba dvě miliardy korun.
„Projekt TOP TOWER připravujeme již více než dva roky a finální podobě předcházelo osm jiných variantních řešení. V průběhu této doby jsme sbírali a stále ještě sbíráme podněty od odborníků, dotčených orgánů státní správy a samosprávy a samozřejmě i místní veřejnosti, s jejímiž zástupci již proběhla a dále bude probíhat řada participačních jednání,“ říká Marcel Soural, předseda představenstva společnosti Trigema.

REKLAMA

Na nové byty se těší i Plzeň

Současně s pražskou výstavbou v Nuslích je realizován i projekt v západočeské metropoli, nazvaný V Zahrádkách, který přispěje plzeňskému fondu více než padesátkou bytů.
„Čtyřpodlažní domy areálu V Zahrádkách budou vycházet z elegantní a moderní architektury. Na návrhu se podílelo studio Black n´ Arch, jež je také součástí koncernu Trigema,“ popsal Polák. K bytům budou připraveny kromě klasických venkovních parkovacích stání i podzemní garáže. Dokončení je naplánováno na následující léto.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.34%

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%
Historie vývoje


Související články

Nový vzestup na trhu: Hypotéky a ceny nemovitostí nabírají dech

O českém trhu rezidenčních nemovitostí a trhu hypotečním není špatné pohovořit s někým, kdo se o dění zajímá. Zájem o hypotéky opět stoupá a s ním i ceny nemovitostí, které začínají nabírat dech. Očekávání a uvolnění parametrů obezřetnosti DTI a DSTI při poskytování úvěrů hraje svou roli. Nedostatek nabídky není jen otázkou poptávky, ale i „zelené“ […]

Text: Radovan Novotný

Foto: Shutterstock

19. 03. 2024

Komentář: Blíží se znovu do USA nemovitostní krize?

Po delší odmlce se znovu vynořují důkazy o možné krizi v sektoru amerických nemovitostí. Otřesy na tomto trhu negativně ovlivňují tamní finanční domy, které drží velké množství dluhů směrem k developerům a majitelům nemovitostí. S prudkým nárůstem úrokových sazeb má mnoho firem problémy s refinancováním svých dluhů, což některé banky nutí zvyšovat rezervy na opravné […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

18. 03. 2024

Komentář: Regulační bouře prodražuje ceny bytů

Na pozadí neustálých proměn na realitním a hypotečním trhu se stále cosi děje. Jde o aktuální vývoj, trendy a dění, které ovlivňují jak cenovky nemovitostí, tak dostupnost hypotečního financování. Od nebývalého utažení úvěrových podmínek a jeho uvolnění až po očekávání budoucí inflace a role nemovitostí jako prostředku k ochraně před znehodnocením peněz – to vše […]

Text: Radovan Novotný

Foto: Shutterstock

14. 03. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *