EUR 25.165

USD 23.481

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.165

USD 23.481

Text: Karel Pučelík

03. 10. 2019

0 komentářů

Nová výstavba: Pětice novinek od Finepu

 

Hlavní město sužuje nedostatek bytů a s ním spojené zvyšování cen. V následujících několika letech by ale mělo v Praze vyrůst množství nových nemovitostí. V případě těch, které postaví společnost Finep se bude jednat o rodinné domy i bytové komplexy.

Loading



 

Článek je druhým dílem ze seriálu o bytové výstavbě developerů. Následovat budou projekty dalších významných hráčů na developerském trhu.

Společnost Finep realizuje své projekty pouze v Praze, kde v současnosti chystá pětici různorodých staveb. Celkově by měla firma přispět pražskému bytovému fondu několika stovkami nových bytů a také desítkami rodinných domů.

Rodinné domy

Nejdříve ten nejaktuálnější projekt, který byl zkolaudován v průběhu září. Rezidenční projekt Finep nazval Britská čtvrť. V rámci třetí etapy přibylo dvacet řadových domů či dvojdomků. Firma si cení i vybrané lokality. „Britská čtvrt je jeden z nejúspěšnějších pražských rezidenčních projektů posledních let, který mimo jiné poskytuje i „vlastní“ vstup do metra. Zelené plochy, které odpovídají rozloze Václavského náměstí, velké dětské hřiště, nová venkovní posilovna, moderní městský mobiliář, relaxační plochy a vodní prvky, ale také restaurace, kavárny, moderní bistra, velký supermarket, drogerie nebo kadeřnictví – to vše najdete přímo v lokalitě,“ popisuje výhod Finep. V blízkosti domů je také centrum Metropole a dalších obchodní domy na Zličíně.
Jedenáct nových domů společnost připravuje i v poslední etapě projektu ve Štěrboholech. Dokončení je naplánováno na podzim příštího roku.

Dominanta vznikajícího náměstí

Na Barrandově by do roku 2022 měla v rámci projektu Barrandovské kaskády vzniknout sedmnáctipodlažní rezidenční budova a 110 družstevními a 30 „osobními“ byty. Samozřejmostí je i dostatek parkovacích míst v podzemních garážích a bezbariérový přístup.
V Holešovicích je zase na rok 2021 plánováno dokončení projektu Rezidence Pergamenka, která nabídne přes 110 bytů.
„Byty spojuje se zde nadčasová architektura, která díky výstavbě do bloku zachovává původní ráz stávající okolní zástavby a komfortní městské bydlení, jehož součástí bude i menší náměstí a volně přístupné zelené plochy ve vnitrobloku,“ charakterizuje developer. Současně se bude rekonstruovat i nedaleká historická budova firmy Ferona.

Vynálezecký genius loci

Na industriální atmosféru technologického a objevitelského centra první republiky sází stavba nazvaná Nová Elektra. Na pomezí Vysočan a Hloubětína, kde se v první polovině dvacátého století vyráběly různé, tehdy moderní součástky, Finep postaví téměř stovku nových bytů. Nabídka počít s malými byty, ale třeba i 4+kk.
Tabulka: Novinky Finepu

Název Místo Počet bytů
Rodinné domy britská čtvť Stodůlky 20 domů
Kaskády Barrandov Barrandov 110 (družstevní) 30 (osobní)
Rezidence Pergamenka Holešovice 112
Nová Elektra Vysočany/Hloubětín 92
Rodinné domy Štrboholy Štěboholy 11 domů

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Přehled aktuálních sazeb hypoték – Fio banka je nejlevnější, některé banky dokonce zdražily

Kdo čekal, že se po březnovém snížení základní úrokové sazby ČNB o půl procentního bodu podobně zachovají i banky v případě hypotečních úvěrů, ten se nedočkal. Až na několik málo výjimek, jako v případě Fio banky, UniCredit Bank a AirBank, se všechny ostatní peněžní ústavy “zabetonovaly“ nad 5% hranicí.

Text: redakce hypoindex.cz

26. 04. 2024

V Praze výrazně rostou prodeje nových bytů, ale už i ceny

Prodeje nových bytů v Praze v letošním roce výrazně rostou, developeři za první čtvrtletí prodali celkem 1520 nových bytů. To je ve srovnání se stejným obdobím loňského roku takřka trojnásobek. První čtvrtletí loňského roku však bylo z pohledu prodejů nejhorší v historii monitoringu trhu, tedy za poslední dvě desetiletí.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

22. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *