15. 06. 2022

24. ročník soutěže „Best of Realty – nejlepší z realit“ se otevírá pro přihlášky projektů

Do svého již 24. ročníku vstoupila soutěž „Best of Realty – Nejlepší z realit“, která každoročně oceňuje projekty, jež reprezentují úspěchy a schopnosti architektů, stavitelů, projektantů, developerů a v neposlední řadě i realitních agentů při jejich prodeji či pronájmu. O nominaci na ceněné tituly se mohou až do 2. září 2022, kdy proběhne uzávěrka přihlášek, ucházet tuzemské stavby dokončené a zkolaudované po 1. lednu 2021. Vyhlášení výsledků a předání cen nejlepším projektům proběhne na slavnostním galavečeru 15. listopadu 2022, jehož dějištěm je už tradičně pražské Forum Karlín.

Soutěž, patřící k nejprestižnějším ve svém oboru, se po celou dobu své existence koná pod odbornou záštitou Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN), sdružující významné osobnosti české developerské scény a souvisejících oborů. Vyhlašovatelem a organizátorem soutěže je společnost BEST OF REALTY, s.r.o., která při její přípravě a realizaci úzce spolupracuje nejen s profesními sdruženími, ale i zástupci developerských společností a realitními agenty, architekty, bankami, agenturami pro výzkum trhu a dalšími relevantními subjekty českého realitního a developerského trhu.

O cenách udělovaných v základních kategoriích Rezidenční projekty, Nová administrativní centra, Rekonstruované kanceláře, Obchodní centra, Hotely Průmyslové a skladové areály pro rok 2022 rozhoduje devítičlenná odborná porota, v jejímž čele stojí Tomáš Drtina, viceprezident správní rady ARTN. Odborná jury v rámci každého ročníku uděluje i jednu Zvláštní cenu poroty. Speciální ocenění Award for Excellence každoročně vyhlašuje a na galavečeru předává i garant soutěže, Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí.

Dalšími cenami udělovanými v rámci soutěže Best of Realty – Nejlepší z realit jsou Environmentálně šetrný projekt (ten ze všech nominovaných projektů vybírá Česká rada pro šetrné budovy jako garant kategorie) a Síň slávy (ocenění pro významnou osobnost, zanechávající výraznou stopu na tuzemském realitním trhu). V neposlední řadě mohou dát hlas nejlepšímu realitnímu projektu bez výběru kategorií i laici, hlasující na webu soutěže www.bestofrealty.cz a prostřednictvím webů mediálních partnerů. Vítěz tohoto hlasování si z galavečera odnáší Cenu čtenářů.

Uchazeči o titul „Best of Realty – Nejlepší z realit 2022“ v příslušné kategorii musí organizátorovi soutěže nejpozději 2. září 2022 odeslat elektronickou přihlášku – vyplněný nominační formulář (https://www.bestofrealty.cz/prihlaska/) spolu s kvalitními fotografiemi exteriéru a interiéru projektu. Přihlášky i fotografie lze elektronicky zasílat již nyní.

Aby mohl být projekt do soutěže přihlášen, je třeba, aby splňoval několik základních podmínek: musí být na území České republiky dokončen (a zkolaudován) po 1. lednu předcházejícího roku, v případě 24. ročníku se tedy jedná o 1. leden 2021, a do soutěže o titul ve své kategorii nebyl nominován v předchozím ročníku. Do klání lze však přihlašovat jeho další etapy dokončené v daném období, zejména pak takové, které přinášejí nový rozměr či funkci lokalitě, v níž rostou. V době uzávěrky přihlášek může být projekt v procesu kolaudace. Vždy se musí jednat o projekt z minimálně 50 procent určený pro trh, tedy projekt určený k prodeji či pronájmu.

REKLAMA

Rozhodujícími kritérii při posuzování kvality přihlášených projektů jsou výběr lokality, urbanistické a architektonické řešení, kvalita realizace, šetrnost vůči životnímu prostředí a samozřejmě i úspěšnost na trhu nemovitostí. Ocenění se tak může dočkat jen projekt, který oproti ostatním přináší výraznou přidanou hodnotu. S pravidly soutěže i jejími uplynulými ročníky se zájemci o nominaci mohou seznámit na webové stránce soutěže www.bestofrealty.cz.

Při příležitosti vyhlášení výsledků soutěže pořadatel každoročně vydává přehlednou ročenku. Ta vždy představuje nominované a vítězné projekty v jednotlivých kategoriích i vítěze z předchozích let. Vloni se o ceny ucházelo téměř 50 projektů. Mezi oceněnými byly projekty napříč celou Českou republikou: kromě pražských byly oceněny i projekty v Plzni, Chrášťanech, Mělníku, Českém Krumlově, Strážném, Jihlavě, Prostějově, Olomouci, Brně i na Pustevnách.