25. 01. 2021

Air Bank nově nabízí proplacení nejčastějších poplatků spojených s převedením hypotéky, a to včetně nákladů na katastr nemovitostí

Až do konce března 2021 mohou klienti, kteří mají zájem převést svou stávající hypotéku do Air Bank, získat zpětné proplacení poplatků, které právě s převedením hypotéky nejčastěji souvisejí, a to až do výše 10 500 korun. Jedná se o poplatky spojené s katastrem nemovitostí a odhadem ceny nemovitosti nebo administrativní náklady.

Air Bank za uplynulý rok poskytla nejvíce hypoték ve své historii. Co do počtu byl meziroční nárůst 41 %, u objemu byl nárůst dokonce o 58 %.
Hypotéka od Air Bank je velmi flexibilní. Tato flexibilita ale není vykoupena žádnými poplatky. Zdarma jsou schválení, poskytnutí a čerpání hypotéky i vedení běžného účtu. Bezplatně může klient měnit výši splátky i termín splácení nebo dělat mimořádné splátky, a to i během fixace. Zdarma je také předčasné splacení hypotéky.
Klienti mohou využít i bezplatnou službu Chytrá rezerva. Do ní si mohou dát peníze, které mají zrovna navíc, a tím si splácení hypotéky zlevnit. Když ale tyto peníze budou potřebovat, mohou si je vzít kdykoliv a zdarma zpět. Chytrá rezerva tak klientům řeší případné dilema, jestli uspořené peníze použít na mimořádnou splátku hypotéky, nebo je raději odložit stranou pro strýčka Příhodu.
Nabídka na zpětné proplacení poplatků platí do 31. března 2021 pro hypotéky nově převedené do Air Bank. Jedná se o tyto poplatky:

• Návrhy na vklad a na výmaz zástavního práva na katastru             4 000 Kč
  • Administrativní náklady spojené s převodem hypotéky                  1 000 Kč
  • Odhad zástavní ceny bytu/domu (pokud jej bude Air Bank vyžadovat)     4 500 Kč / 5 500 Kč

Aktuální roční úrokové sazby u hypoték nově převedených do Air Bank:

Hypotéka převedená do Air Bank LTV do 80 % LTV nad 80 %
Délka fixace 5 let 7 let 10 let 5 let 7 let 10 let
Převedená hypotéka od 1,5 milionu Kč 1,79 % 1,89 % 1,99 % 2,29 % 2,39 % 2,49 %
Převedená hypotéka od 700 tisíc do 1,5 milionu Kč 1,89 % 1,99 % 2,09 % 2,39 % 2,49 % 2,59 %
Převedená hypotéka do 700 tisíc Kč 2,19 % 2,29 % 2,39 % 2,69 % 2,79 % 2,89 %

Vývoj Swiss Life Hypoindexu