27. 01. 2022

Air Bank od 14. února 2022 zvýší úrokové sazby u hypoték

Air Bank od 14. února 2022 zvýší úrokové sazby u hypoték o 0,35 procentního bodu. U nových hypoték banka klientům nabídne (při započtení slevy za pojištění schopnosti hypotéku splácet) roční úrok od 4,49 %. U hypoték převedených z jiné banky pak roční úrok bude nově začínat na 4,29 %.

Air Bank nabízí hypotéky i nad 80 % LTV a poskytuje stejnou úrokovou sazbu bez ohledu na délku fixace (5, 7 nebo 10 let). Sjednání a vedení hypotéky je zdarma, bezplatné jsou také změna výše a termínu splátky, mimořádné splátky nebo předčasné splacení. O hypotéku je možné zažádat také online, a to i v mobilním aplikaci My Air.

Air Bank nedávno podstatně rozšířila nabídku hypoték a pokryje tak nyní až 95 % všech hypotečních účelů na trhu. Banka poskytuje hypotéky na koupi dokončených a zkolaudovaných bytů či domů, družstevní byty, stavební i nestavební pozemky nebo vypořádání společného jmění manželů a dědictví. Financuje také projekty s postupným čerpáním hypotéky, jako je stavba rodinného domu, koupě bytu z developerského projektu nebo rekonstrukce. Umožňuje také sloučit dvě a více hypoték, úvěrů ze stavebního spoření či jejich kombinace do jednoho úvěru na bydlení.

Air Bank poskytuje hypotéky svým klientům pouze napřímo, nevyužívá zprostředkování přes externí finanční poradce.