20. 06. 2022

Air Bank od středy zvýší úrokové sazby u hypoték

Air Bank ve středu 22. června 2022 zvýší úrokovou sazbu u hypoték o 0,4 procentního bodu. U nových hypoték tak bude roční úroková sazba nově začínat na 5,79 %, u hypoték převedených z jiné banky budou klienti moci získat sazbu už od 5,59 % ročně.

Nové nejnižší sazby budou platit u hypoték nad 1,5 milionu korun a při započtení slevy za pojištění schopnosti hypotéku splácet, které úrokovou sazbu vždy o 0,15 procentního bodu sníží. Air Bank poskytuje stejnou úrokovou sazbu bez ohledu na délku fixace, která může být 5, 7 nebo 10 let. Banka také poskytuje hypotéky i s LTV nad 80 %, tedy s LTV až do 90 %, a to především klientům do 36 let věku.

Sjednání a vedení hypotéky jsou v Air Bank zdarma, stejně jako změna výše a termínu splátky, mimořádné splátky nebo předčasné splacení hypotéky kdykoliv během fixace. Klienti také mohou využívat Chytrou rezervu, do které mohou vložit peníze navíc a snížit si tak výši jistiny pro výpočet úroků. Peníze z Chytré rezervy si také mohou v případě potřeby kdykoliv vzít zase zpět. O hypotéku mohou klienti Air Bank zažádat online, a to i v mobilním bankovnictví My Air.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu