21. 01. 2022

Air Bank v hypotékách šlápla do pedálů. Nově pokryjí už většinu účelů, včetně výstavby rodinného domu, rekonstrukce nebo koupě bytu od developera

Air Bank nadále rozšiřuje svou nabídku úvěrů na bydlení o hypotéky s postupným čerpáním. Ty mohou klienti využít pro výstavbu rodinných domů, pořízení bytů z developerských projektů, ale například také pro velké rekonstrukce. Spolu s hypotékami na již zkolaudované nemovitosti, družstevní byty, pozemky a vypořádání majetkových poměrů tak banka dokáže pokrýt naprostou většinu potřeb svých klientů.

„Naši hypotéku mohou klienti využívat už i pro projekty, které potřebují financovat postupně po více částech. Předpokládáme, že největší podíl z nich bude tvořit výstavba rodinných domů. Díky tomuto rozšíření nabídky nyní dokážeme pokrýt až 95 % všech hypotečních účelů na trhu. V letošním roce se ale chceme zaměřit ještě na zvýhodnění hypoték pro mladé. Naším cílem je, aby si u nás klienti mohli vybrat vhodné financování bydlení přesně na míru svým potřebám,“ říká Radek Perman, vedoucí oddělení Hypoteční služby Air Bank.

Peníze z úvěru na výstavbu nebo rekonstrukci mohou klienti čerpat i zrychleně. To znamená, že zatímco při běžném tempu financování nepřesahuje součet všech načerpaných peněz sjednanou úroveň LTV, která obvykle činí 80 %, při zrychleném čerpání může banka umožnit tuto hranici dočasně překročit až do 100 % LTV. Klienti díky tomu mohou například rychleji pořizovat stavební materiál. První dvě čerpání hypotéky jsou v Air Bank zdarma.

Od pozemku po družstevní byt

Air Bank začala rozšiřovat okruh účelů svých hypoték už koncem loňského roku. Vedle hypoték na pořízení již zkolaudovaného bytu či domu nebo na výstavbu poskytuje také úvěry na koupi stavebních i nestavebních pozemků, družstevních bytů a vypořádání společného jmění manželů či dědictví. Umožňuje také konsolidaci dvou a více hypoték, úvěrů ze stavebního spoření nebo jejich kombinace do jednoho úvěru na bydlení. Navíc jako první banka na českém trhu umožnila Air Bank svým klientům podávat plnohodnotné žádosti o hypotéku i v mobilní aplikaci My Air.

REKLAMA

Sjednání, flexibilní změna výše splátek, mimořádné splátky nebo předčasné splacení celé hypotéky i během fixace jsou v Air Bank zdarma. Klienti také mohou vkládat peníze navíc do Chytré rezervy. Sníží si tím výši zbývající jistiny pro výpočet úroků a hypotéku si tak mohou zlevnit. Když bude ale klient peníze vložené do Chytré rezervy potřebovat, může si je kdykoliv vzít zase zpět.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu