Pondělí 26. října. Svátek má Erik.

Aplikace MP Home slaví půlroční narozeniny s 30 000 uživateli i novinkou v oblasti realit

28.04.2020 06:04 Tisková zpráva: Modrá pyramida stavební spořitelna

V Praze dne 28. dubna 2020_Před půl rokem Modrá pyramida spustila novou mobilní aplikaci pro klienty MP Home a aktuálně ji má aktivovanou již 30 000 klientů. Nyní navíc MP Home nabízí další novinku. Klienti si budou moci v aplikaci procházet nabídky bytů a domů na mapě a podle jimi zadaných kritérií si danou nemovitost vybrat. Cesta k vysněnému bydlení tak nikdy nebyla jednodušší.

Používání moderních technologií je zejména dnes čím dál běžnější. Lidé chtějí či musí co nejvíce svých záležitostí vyřídit online z domova, ať už na počítači nebo z mobilu. To samozřejmě platí i v oblasti realit. “V Modré pyramidě vnímáme digitalizaci jako příležitost usnadnit klientovi kroky k vysněnému pohodovému bydlení. Jednou z hlavních priorit proto pro nás je rozvíjet digitální služby a věnovat jim mimořádnou pozornost. Propojení MP Home a realitního světa tak pro nás byl zcela logický krok,” říká Pavel Jirák, generální ředitel Modré pyramidy.

Vylepšení v sekci Nemovitosti

Aktuálně má aplikaci MP Home aktivovanou již 30 000 klientů a její novou verzi mají klienti k dispozici od 28. dubna 2020. “Vylepšili jsme především sekci Nemovitosti. Nabídky bytů a domů teď bude možné přehledně a jednoduše zobrazit na mapě. Klienti tak snadněji najdou inzeráty přímo v oblasti, která je zajímá. Upravili jsme také hledání v inzerátech, jejich filtrování i náhled jednotlivých nemovitostí tak, aby vše bylo uživatelsky přívětivější,” říká Jan Čeřovský, manažer digitálních služeb Modré pyramidy.

Pohodlné placení

Další dárek, který klientům MP Home nadělila k půlročním narozeninám, se týká pohodlného placení. Ti si teď v aplikaci můžou vygenerovat QR kód, kterým snadno a rychle pošlou platbu na účet stavebního spoření z mobilního bankovnictví své banky. “Funguje to velice jednoduše. Po klepnutí na tlačítko Sdílet se klientům ukáže seznam aplikací, které umí s QR kódem pracovat. Pak už stačí jen v seznamu vybrat aplikaci banky, ta se otevře a automaticky načte údaje do platebního příkazu,” dodává Čeřovský.

Aplikaci pro iOS i Android Modrá Pyramida vytváří ve spolupráci se společností Cleverlance, která se již několik let věnuje tvorbě mobilních aplikací pro oblast bankovnictví.