Text: Monika Lukešová

10. 07. 2018

Arete Invest se stal jako první nemovitostní fond přidruženým členem Asociace pro kapitálový trh

Arete Invest, český rychle rostoucí fond zaměřený na investice v oblasti nemovitostí, se stal v červnu jako první nemovitostní fond přidruženým členem Asociace pro kapitálový trh České republiky. Po již několikaletém členství v renomované globální Asociaci alternativních investičních fondů AIMA je tak nově součástí i lokálního profesního sdružení.

„S Asociací pro kapitálový trh máme společné hodnoty – bojujeme za rozvoj a transparentnost kapitálového trhu, klademe důraz na ochranu investorů i důvěryhodnost. Proto jsme se rozhodli stát jejím členem,“ uvedl Lubor Svoboda, spoluzakladatel a předseda správní rady fondu Arete Invest.
Asociace pro kapitálový trh České republiky patří mezi nejvýznamnější profesní sdružení působící na kapitálovém trhu. Asociace sdružuje nejvýznamnější správce – investiční společnosti a asset management společnosti, dále pak obchodníky s cennými papíry a banky, které působí v ČR, a další subjekty poskytující služby v oblasti kapitálového trhu. Činnost Asociace napomáhá ke zvýšení transparentnosti kapitálového trhu, ochraně investorů a podpoře zájmů svých členů. Asociace usiluje zejména o rozvoj kapitálového trhu a kolektivního investování. Svými aktivitami a samoregulačními předpisy chce rozvíjet podvědomí, znalost a důvěryhodnost v oblasti kapitálového trhu.
Fond Arete Invest je zaměřený na investice do dokončených a již pronajatých komerčních nemovitostí, které generují pravidelné výnosy v podobě nájmů. Díky tomu nabízí svým investorům nadprůměrné zhodnocení investic – hrubý výnos podfondu činil za loňský rok přes 44 %. Investorům jsou k dispozici průběžné hotovostní distribuce ve výši až 6 % ročně vyplácené na čtvrtletní bázi. Arete Invest se drží čtyř základních principů – své odbornosti, hmatatelnosti investic a jednoduchosti a otevřenosti vůči svým investorům.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek