25. 10. 2022

Budovy Na Příkopě, myhive Jungmannova a myhive Jindřišská z portfolia společnosti CPI Property Group získaly mezinárodní enviromentální certifikaci LEED

Budovy Na Příkopě, myhive Jungmannova a myhive Jindřišská, které jsou nově součástí portfolia společnosti CPI Property Group, která objekty získala převzetím většinového podílu společnosti IMMOFINANZ v letošním roce, úspěšně získaly mezinárodní enviromentální certifikaci LEED v4.1 v kategorii EB:OM (Existing Building: Operations and Maintenance).

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) je globálně uznávané certifikační schéma s rychle rostoucím počtem certifikací, které zkoumá pět hlavních oblastí: udržitelný rozvoj lokality, úsporu vody, efektivitu energií, výběr materiálu a kvalitu vnitřního prostředí.

Budovy myhive Jungmannova a myhive Jindřišská získaly certifikaci LEED Gold, objekt Na Příkopě dosáhl na certifikaci nejvyšší – LEED Platinum. Společnost Savills provedla certifikaci všech třech objektů a podporovala klienta ve všech aspektech procesu.

Jan Jurčíček, vedoucí oddělení stavebního a projektového poradenství, Savills ČR a SR, komentuje: “Jsem velmi rád, že jsme dostali důvěru CPI / IMMOFINANZ a mohli navázat na naše služby property managementu LEED certifikací, která pomáhá naplňovat cíle klienta v rámci jeho strategie ESG. Tento projekt je důkazem synergií mezi jednotlivými službami poskytovanými Savills, které klientovi přináší především úsporu času a vynaložených prostředků.”

Barbora Jansová, ESG konzultant a projektový manažer, Savills ČR a SR, říká: “ Významným úspěchem je především získání certifikace na úrovni Platinum pro objekt Na Příkopě. Požadavky na splnění vysoké úrovně certifikace se v čase neustále zpřísňují tak, aby reflektovali aktuální vývoj a zvyšující se nároky na celkovou udržitelnost trhu komerčních nemovitostí. Toto ve spojení s faktem, že se jedná o historickou budovu z ní tvoří výjimečný projekt na pražském trhu.“

David Votřel, vedoucí asset managementu pro kancelářský segment v CPI Property Group, komentuje: „Jako dlouhodobý investor a správce majetku dbáme na to, aby naše budovy splňovaly nejvyšší standardy udržitelnosti, a zároveň přicházíme s nejrůznějšími způsoby, jak dosáhnout nižších nákladů na energie.“

REKLAMA

Štefan Stulančák, asset manažer v CPI Property Group, dodává: „Jsme hrdí na to, že naše portfolio zahrnuje nemovitosti, které získaly certifikát environmentální a společenské odpovědnosti, což je pro nás jako organizaci velmi důležité a jsme rádi, že našim klientům můžeme nabídnout vysoký standard kvality budov, vnitřního prostředí, nízkých nákladů, ale například i dobrou dostupnost.“