01. 04. 2022

Buřinka od 1. dubna zvyšuje úrokové sazby u nezajištěných úvěrů o 0,2 procentního bodu při fixaci na 3 roky

Stavební spořitelna České spořitelny zvyšuje sazby pro Úvěry od Buřinky o 0,2 procentního bodu. Nová sazba se týká pouze úvěrů s fixací na 3 roky a její výše je nastavena na 5,79 %. Pevná sazba po celou dobu splatnosti úvěru zůstává beze změny na úrovni 5,99 %. K tomuto kroku se vedení stavební spořitelny rozhodlo s ohledem na rostoucí ceny zdrojů na mezibankovním trhu.

Buřinka bude i nadále zvýhodňovat úvěry na pořízení družstevního bydlení, refinancování úvěrů z jiných bank a Úvěr od Buřinky pro budoucnost, určený pro financování udržitelného bydlení. V těchto případech bude mít klient slevu na úrokové sazbě 0,3 %.  Zvýhodnění se vztahuje na sazby s fixací na 3 roky i pevnou sazbu po celou dobu splatnosti.

Buřinka dlouhodobě sází na jednoduchost a transparentnost svých produktů, díky čemuž v loňském roce využilo jejích služeb nejvíce klientů mezi stavebními spořitelnami. „Obecnou výhodou úvěrů u stavebek je garantovaná sazba až na šest let již při uzavření smlouvy o stavebním spoření,“ uvádí Milan Pospíšil ze Stavební spořitelny ČS a dodává: „U Buřinky si navíc může klient díky splatnosti až 25 let splátku přizpůsobit svým možnostem. Nicméně tou nejoceňovanější výhodou je možnost dokládání účelu úvěru pomocí fotek.“ Buřinka také v poslední době velmi investovala do digitalizace svých produktů. Jak úvěry, tak stavební spoření lze u Buřinky sjednat online a to včetně podpisu dokumentace.

Úrokové sazby platné od 1. 4. 2022
Typ úrokové sazby Základní sazba Družstevní bydlení, refinancování a Úvěr od Buřinky pro budoucnost Splatnost úvěru
Pevná na 3 roky 5,79 % 5,49 % Až 25 let
Pevná na celou dobu splatnosti 5,99 % 5,69 %

Počátkem března představila Stavební spořitelna Česká spořitelny zvýhodněný Úvěr od Buřinky pro budoucnost. Ten lze využít na rekonstrukci, kde alespoň 30 % z celkového rozpočtu rekonstrukce je využito na pořízení tzv. zelených prvků snižujících energetickou náročnost budovy. Mezi ně patří především tepelné čerpadlo, výměna starého kotle, zateplení budovy, stínící technika nebo využití dešťové vody. Při splnění této podmínky získá klient slevu na úrokové sazbě o 0,3 procentního bodu oproti standardní sazbě Úvěru od Buřinky.