18. 01. 2022

Buřinka zvyšuje od 22. ledna 2022 úrokové sazby u nezajištěných úvěrů o 0,4 procentního bodu

Stavební spořitelna České spořitelny se rozhodla zvýšit úrokovou sazbu u nezajištěných Úvěrů od Buřinky o 0,4 procentního bodu. Nové sazby na těchto úvěrech budou při fixaci na 3 roky 5,29 % a pro pevnou sazbu po celou dobu splatnosti 5,89 %. Reaguje tak na rozhodnutí ČNB, která v závěru loňského roku zvýšila klíčovou úrokovou sazbu o 1 procentní bod. Zároveň se vedení Buřinky rozhodlo zachovat zvýhodněné podmínky pro úvěry na financování družstevního bydlení, a to jak u sazby s fixací na 3 roky, tak i u pevné po celou dobu splatnosti úvěru. Spolu se změnou na nezajištěných úvěrech dochází i ke zvýšení úrokové sazby na zajištěných úvěrech o 0,5 procentního bodu. Zvýšená sazba je účinná od 22. ledna 2022.

Do pátku do 21. ledna 2022 platí pro klienty Buřinky stávající úrokové sazby. „Podmínkou pro využití ještě stávajících úrokových sazeb je schválení a vygenerování smluvní dokumentace nejpozději do 21. ledna 2022,“ uvádí Milan Pospíšil ze Stavební spořitelny České spořitelny. A dále dodává: „Jsem rád, že se vedení Buřinky rozhodlo i nadále podporovat financování družstevního bydlení, které považuje za vhodnou a pro klienty dostupnější alternativu k vlastnickému bydlení.  Z našich statistik vyplývá, že jsou úvěry na pořízení družstevního bydlení často uzavírány mladými rodinami jako jejich první bydlení.“ Zvýhodněné podmínky platí i pro refinancování úvěru z jiných stavebních spořitelen.

Úrokové sazby platné od 22. 1. 2021
Typ úrokové sazby Základní sazba Družstevní bydlení
a refinancování
Splatnost úvěru
Pevná na 3 roky 5,29 % 4,99 % Až 25 let
Pevná na celou dobu splatnosti 5,89 % 5,59 %

Buřinka je jedničkou na trhu stavebních spořitelen v počtu poskytnutých úvěrů na bydlení. Celkem 21 995 klientů využilo v roce 2021 naši pomoc v dosažení vysněného bydlení. „Meziroční nárůst v počtu klientů o více než 20 % připisujeme především jednoduchým a transparentním podmínkám bez skrytých nástrah, které jsou pro všechny klienty stejně dosažitelné,“ uvádí Milan Pospíšil a dodává: „Klienty nejvíce oceňovanou službou je možnost dokládání účelu úvěru pomocí fotek.“ Buřinka také v poslední době velmi investovala do digitalizace svých produktů. Jak stavební spoření, tak úvěry lze u Buřinky sjednat online a to včetně podpisu dokumentace. Jako jediná stavební spořitelna nabízí Buřinka uzavření stavebního spoření online i pro děti.