Čtvrtek 27. července. Svátek má Věroslav.

Chytré plynoměry odpojí dlužníka od plynu

05.11.2012 02:11 Tisková zpráva:

Nyní přichází s tzv. inteligentními plynoměry, které lze dálkově uzavřít a tím odpojit dlužníka od dodávky plynu. Ta přitom nebude obnovena do té doby, než dlužník svou pohledávku vůči společnosti  vyrovná nebo než s ní sjedná přijatelné řešení celé situace. Další variantou je plynoměr, který umožňuje odběr plynu pouze při vložení  předplacené karty. V případě vyčerpání kreditu, stejně jako v předcházejícím případě, přeruší plynoměr dodávku plynu, a to až do doby  opětovného „nabití“ karty.

Obě zmíněná zařízení bude postupně Pražská plynárenská instalovat  u těch svých zákazníků, kteří opakovaně a dlouhodobě neplní své závazky týkající se úhrady spotřebovaného plynu. „Chápeme, že se někteří naši zákazníci mohou z různých důvodů dostat do složité situace, která jim zabrání přechodně plnit závazky. Jsme proto připraveni domluvit se s každým na individuálním řešení a být mu nápomocni.  Přerušení dodávky plynu  považujeme až za krajní možnost. Bohužel vyskytují se i lidé, kteří s námi nekomunikují, situaci odmítají řešit a dohodnout se nechtějí. V těchto případech pak nezbývá, než postupovat  razantně,“ vysvětluje mluvčí společnosti Miroslav Vránek