Úterý 25. června. Svátek má Ivan.

ČMSS v novém roce připravila slevy pro děti i starší generaci

03.01.2019 10:01 Tisková zpráva: Českomoravská stavební spořitelna

ČMSS od počátku roku připravila zvýhodnění stavebního spoření pro děti i pro lidi ve věkové kategorii od 55 let. Dětem nabízí slevu 2000 Kč za uzavření smlouvy, nově nabídku rozšiřuje i na nové klienty ve věku 55+, kteří získají slevu 1500 korun. Zájem o stavební spoření by měl v letošním roce dále růst.

ČMSS bude i v novém roce pokračovat v podpoře stavebního spoření uzavíraného na dítě. V loňském roce tvořily dětské smlouvy více než čtvrtinu všech uzavíraných smluv. „Rodiče i prarodiče zakládají dětem stavební spoření především kvůli jeho stabilitě, jistotě a nadstandardním zabezpečeným výnosům,“ vysvětlil místopředseda představenstva ČMSS Jochen Maier.

Nová nabídka představuje stoprocentní slevu z poplatku za uzavření smlouvy, maximálně 2000 Kč. Pro spoření s cílovou částkou do 200 tisíc Kč je tak uzavření smlouvy zdarma. Podobné zvýhodnění připravila ČMSS i pro nové klienty ve věkové kategorii 55+. „Stavebko je oblíbené také jako produkt přilepšující před přicházející penzí. Klienti často využívají naspořené peníze na přípravu svého bydlení na seniorský věk, kdy dochází k různým stavebním úpravám směřujícím k pohodlnému bydlení ve stáří,“ dodal Jochen Maier.

Po započítání této slevy a státní podpory tak výnos ze stavebního spoření dosáhne při ideální měsíční úložce 3,5 % ročně. Kromě této nabídky nadále zůstává v platnosti i možnost ukončit spořicí smlouvu bez jakýchkoli sankcí již po třech letech spoření.

Právě díky zajímavé úrokové sazbě zájem o stavební spoření v loňském roce vzrostl. „Mezi zajištěnými produkty nabízí stavební spoření jednoznačně nejvyšší výnos,“ uvedl Maier. ČMSS loni zvýšila své prodeje o zhruba 15 procent, pozitivní výhled přitom zachovává i pro letošní rok, kde počítá s dalším nárůstem trhu.