30. 05. 2023

Do podpory průmyslu s využitím umělé inteligence investuje SAS miliardu dolarů

Společnost SAS, lídr v oblasti umělé inteligence (AI) a analytiky, investuje během příštích tří let miliardu USD do dalšího vývoje nástrojů s využitím AI, které mají podpořit růst průmyslového sektoru. Konkrétně se zaměří například na oblasti výroby, energetiky, bankovnictví, pojišťovnictví, zdravotnictví, maloobchod, ale i státní správu. Všechna průmyslová řešení poběží na SAS® Viya®, AI a analytické platformě SAS.

„Podniky čelí mnoha výzvám, od hrozby ekonomické recese a narušení dodavatelských řetězců až po nedostatek pracovních sil a regulační změny. Díky poznatkům z analytiky a umělé inteligence zaměřené na průmysl nabídneme společnostem řešení, které jim pomůže uspět v těchto výzvách,“ uvedl ředitel české pobočky SAS Institute Petr Šlajchrt.

Výsledkem této masivní investice SAS bude efektivnější využití umělé inteligence, strojového učení a pokročilé analýzy k lepším službám zákazníkům, efektivnějšímu řízení rizik, ale také boji proti podvodům.

Investice je v souladu s trendem „demokratizace datové analýzy“. Tím, že se výhody pokročilé analýzy dostanou do rukou více lidí s různými zkušenostmi a pracovními rolemi, budou mít prospěch firmy, organizace i společnost.

Vzhledem k tomu, že společnosti pokračují v přijímání AI, strojového učení, počítačového vidění a analýzy internetu věcí (IoT), aby získaly cenné poznatky potřebné k dalšímu rozvoji, budou se moci do analytického procesu zapojit také zaměstnanci na dalších úrovních.

REKLAMA

SAS již nabízí širokou škálu specifických průmyslových řešení. Tyto se budou dále vylepšovat prostřednictvím probíhajících investic a SAS vyvine nové nástroje pro řešení dalších potřeb. Příkladem již zaběhnutého efektivního nástroje pro vlády je SAS Tax Compliance, který pomáhá vládám chránit jejich příjmové toky tím, že aplikuje pokročilé analýzy na obrovské množství daňových údajů, aby automaticky monitorovaly a odhalovaly případy nedodržování předpisů a podvodů. V důsledku toho mohou vládní daňové úřady zlepšit včasnou identifikaci potenciálních podvodů, odhalit vznikající schémata daňových podvodů.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.52 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu