17. 05. 2023

Dostupné bydlení ČS představuje další projekt – 154 nových nájemních bytů na Opatově

Společnost Dostupné bydlení České spořitelny nabídne dalších 154 nájemních bytů s cenově zvýhodněným nájemným, tentokrát v pražské čtvrti Opatov. Byty budou určeny především zaměstnancům v podpůrných profesích. Mezi nimi budou zaměstnanci Thomayerovy nemocnice, Vinohradské nemocnice, a také nájemníci vybraní městskými částmi Praha 4 a Praha 11.

Výstavba tří bytových objektů o celkové rozloze 14,029 m2 již započala v blízkosti stanice metra Opatov. Po dokončení během 1. čtvrtletí 2025 bude nový komplex budov zastřešovat celkem 307 nájemních bytů. Společnost DBČS bude disponovat polovinou z nich.

Nastavení cen nájemného i výběr nájemníků bude odpovídat dlouhodobé strategii DBČS. Nájemné bude o 20% nižší oproti tržnímu v dané lokalitě. Byty budou nabízené zaměstnancům v klíčových podpůrných profesích, tedy například zdravotním sestrám, učitelům nebo pracovníkům v sociálních službách. Společnost DBČS již vede jednání s potencionálními partnery z řad nemocnic a veřejné správy, kteří následně budou těmi, kdo vyberou konkrétní nájemníky. Správu bytů bude zajišťovat specializovaná správcovská firma.

„Rádi bychom byty nabídli zaměstnancům Thomayerovy nemocnice a Vinohradské nemocnice. Také chceme umožnit využít cenově zvýhodněné nájemní byty městským částem Praha 4 a Praha 11,“ říká Marek Blaha, předseda představenstva společnosti DBČS.

Nabídku cenově dostupných nájemních bytů vítá vedení Thomayerovy nemocnice.

REKLAMA

Tyto byty nám výrazně pomohou stabilizovat personál,“ zdůrazňuje Jaroslava Barková, personální náměstkyně Thomayerovy nemocnice. „V současnosti řešíme bytové problémy našich zaměstnanců tak, že v případě, že se dostanou do problémů, se obracíme s žádostí o poskytnutí bytů na vedení městské části Prahy 4. Takto získaných bytů je ale málo, a hlavně nelze tuto kapacitu jakkoliv plánovat. Nabídka bytů od DBČS nám umožní plánovat ubytovací kapacity pro naše zaměstnance s dostatečným předstihem.

Společnost DBČS tak opakuje model, který zveřejnila na počátku dubna, kdy představila svůj první projekt výstavby cenově dostupného bydlení, pražský Prosek Park. Celkem 254 bytů v něm bude pronajímáno s 20% slevou na nájemném oproti tržní úrovni v dané lokalitě a náklady na nájemné budou představovat méně než 30 % disponibilního příjmu cílové skupiny. Část bytů bude nabídnuta k využití zaměstnancům Fakultní nemocnice Motol, další budou nabídnuty k využití zaměstnancům v podpůrných profesích vybraných městskou částí Praha 9.

Společnost DBČS již má ve výstavbě více než 400 bytů s dostupným nájemným a dlouhodobými nájemními smlouvami určených zaměstnancům v potřebných profesích.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.49 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu