31. 10. 2019

Subjekty:
EKOSPOL

Ekospol plánuje výstavbu 7000 bytů, místo brownfieldu na Zličíně postaví novou čtvrť

31. 10. 2019, Praha – Dlouhodobý developerský lídr Ekospol plánuje v následujících letech výstavbu několika tisíc nových bytů, největším rezidenčním projektem bude revitalizace brownfieldu na Zličíně. Tam by měla vyrůst nová čtvrť s dvěma tisíci bytů. Aktuálně nyní firma dokončuje prémiový projekt Michelské zahrady, kde svůj domov najdou noví majitelé už na začátku příštího roku.

Dva cenově rozdílné projekty nyní staví Ekospol. „Na přelomu letošního a příštího roku dokončíme stavbu prémiového projektu Michelské zahrady, který v rámci jednoho viladomu nabídne 36 nadstandardních bytů. Letos jsme zahájili stavbu 160 výjimečných bytů v projektu Ekorezidence Hodkovičky. Jde o jeden z cenově nejdostupnějších rezidenčních projektů na trhu, nejlevnější byt vyšel na 2,8 milionu korun, což je hluboko pod celopražským průměrem,“ říká generální ředitel a předseda představenstva developerské společnosti Ekospol Evžen Korec.
Projekt v Hodkovičkách je zajímavý také tím, že jde o jeden z prvních projektů schválených v rámci jednoho povolovacího řízení. „Od koupě pozemku po zahájení stavby uplynuly necelé dva roky, což se na současném trhu rovná skoro zázraku. Běžně se povolování kvůli zablokovanému povolovacímu procesu vleče pět i více let,“ podotýká Korec. Ekorezidence Hodkovičky jsou také prvním projektem společnosti, který je od počátku vybaven rekuperací.
V přípravě 17 rezidenčních projektů se 7000 byty
Ekospol nyní pracuje na přípravě 17 rezidenčních projektů se 7000 byty. „Vůbec nejvíc bytů, až dva tisíce, vyroste místo brownfieldu na pražském Zličíně nedaleko stejnojmenné stanice metra. Nová městská čtvrť výrazně oživí celé okolí. Půjde o největší rezidenční projekt v historii firmy a jeden z největších v rámci celé Prahy,“ zdůrazňuje Korec.
S hodně velkými projekty má přitom developer dost zkušeností, jeden takový dokončil loni. „Na konci loňského roku jsme dokončili poslední dvě etapy jednoho z největších rezidenčních projektů v historii Prahy – Panorama Kyje. Zde během deseti let vyrostla zcela nová městská čtvrť s takřka tisícovkou bytů i vlastní zastávkou MHD,“ uvedl šéf Ekospolu Korec.
V pokročilé fázi přípravy je také 300 bytů v Braníku, 350 bytů na Barrandově či přes 300 bytů v Uhříněvsi. „Nemůžu opomenout ani rozlohou největší rezidenční projekt v historii ČR, připravovaný v Roztokách u Prahy na ploše přesahující 40 hektarů. Ve zdejší lokalitě Solníky jsme už dokončili stavbu 300 bytů a připravili 200 parcel, stále však jde o necelou polovinu plánované výstavby,“ doplňuje Korec.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek