01. 02. 2021

2 komentáře

Equa bank nabízí hypotéky s fixací až na 10 let a úrokem ve výši od 1,99 % p.a.

Equa bank začala od 1. února poskytovat hypotéky s fixací na 7 a 10 let. Reaguje tak na zájem klientů, kteří si v době poklesu úroků hypoték chtějí fixovat svou sazbu na delší dobu.

Hypotéky se sedmiletou fixací poskytuje Equa bank se sazbou od 1,89 % p.a. (refinancování) a 1,99 % p.a. (koupě a výstavba) a u desetiletých fixací s úrokem od 1,99 % p.a. (refinancování) a 2,09 % p.a. (koupě a výstavba). Úrokové sazby hypoték Equa bank přitom patří dlouhodobě k nejvýhodnějším na trhu.
„Průměrné sazby hypoték loni několik měsíců v řadě klesaly a dostaly se na úroveň, kterou měly v roce 2017. To vyvolalo zájem klientů o delší doby fixace, protože si chtějí zajistit nízké úrokové sazby na několik let dopředu. Vycházíme v tom klientům vstříc a nyní nabízíme fixace na sedm a deset let,“ řekl Ondřej Hák, ředitel retailového bankovnictví Equa bank.

Fixace Sazba (% p.a.)
7 let (refinancování) 1,89 %
10 let (refinancování) 1,99 %
7 let (koupě, výstavba) 1,99 %
10 let (koupě, výstavba) 2,09 %

Dosud Equa bank nabízela fixace na jeden rok, tři roky a pět let.  Prodloužení doby fixace není jediná výhoda, kterou Equa bank klientům u hypoték nabízí. Další je například Hypotéka PLUS. Ta umožňuje zájemcům o nové bydlení získat až celou požadovanou částku díky spoluúčasti rodičů či jiné blízké osoby. Mezi další výhody tohoto produktu patří garance pro rodiče i osoby blízké – vyvázání nemovitosti po splacení části hypotéky při splnění podmínek sjednaných ve smlouvě. Dalším benefitem pak je možnost bezplatné mimořádné splátky spojené s vyvázáním nemovitosti.

Vstoupit do diskuze 2 komentáře