26. 05. 2020

Expati se rychleji propojí s českými vlastníky nemovitostí. Bezrealitky s Prague Morning rozjíždí realitní servis zaměřený na cizince

Anglicky hovořící cizinci už nemusí prosit místní o pomoc s hledáním bydlení. Bezrealitky.cz, největší český server nabízející bydlení přímo od majitelů, se totiž spojuje s Prague Morning, jednou z největších komunit orientovaných na expaty. Společně nabídnou cizincům hledajícím bydlení v Česku propojení s anglicky hovořícími majiteli nemovitostí, a to včetně doprovodného servisu.

Bezrealitky kompletně zaštítí realitní sekci na portálu PragueMorning.cz, který má měsíčně více než čtvrt milionu unikátních návštěvníků a v době koronavirových opatření se stal jedním z předních informačních zdrojů pro cizince žijící v Česku. Početnou skupinu jeho uživatelů navíc tvoří ti, kteří se do Česka, potažmo střední Evropy, teprve chystají.
V rámci nové realitní sekce Prague Morning budou nabízeny všechny inzeráty z portálu Bezrealitky (celkem skoro 6000 nabídek pronájmů a 2500 nemovitostí k prodeji měsíčně), uživatelé budou mít možnost vyfiltrovat pouze ty s anglickými popisky. Těch je v nejpoptávanější Praze zhruba pětina. Samotná domluva s majitelem pak proběhne přímo na komunikační platformě lokalizované webu Bezrealitky.com.
„Koronavirová krize sice způsobila částečný odliv cizinců z Prahy a Česka, na druhou stranu ukázala, jak významná je místní komunita expatů. I nadále zůstávají v celé zemi desítky tisíc cizinců, kteří ho evidentně považují za svůj současný domov a pomáhají rozvíjet místní ekonomiku. Navíc noví i nadále plánují přijet. Od spolupráce si slibujeme výrazné zjednodušení cesty za bydlením, doposud zde totiž neexistovala realitní služba s odpovídající nabídkou, která by se na expaty zaměřovala,“ zmiňuje za Prague Morning jeho zakladatel Massimo Parolisi.
S tím souhlasí také Hendrik Meyer, CEO Bezrealitky, který chce z Bezrealitky postupně vybudovat největší portál pro hledání bydlení v regionu. Před koronavirovou krizí počet cizinců, kteří hledali bydlení v Praze a Brně, rostl meziročně asi o čtvrtinu. Nejčastěji se jednalo o mezinárodní studenty, zahraniční manažery nebo pracovníky. Poslední měsíce tento růst zastavily, to by se však mělo v následujících měsících opět změnit.
„Uzavřené hranice se brzy otevřou, letecké linky obnoví. Česko zůstává i nadále extrémně zajímavou destinací a hladký průběh koronavirovou krizí ještě posílí její auru bezpečného a klidného místa. Myslím si, že expati a cizinci na český realitní trh patří – a týká se to nejen kosmopolitní Prahy a Brna, ale i menších obcí,” vysvětluje Meyer. “I proto je pro nás výzvou, aby se i v nové realitní službě cítili brzy jako doma.”

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek