Sobota 05. prosince. Svátek má Jitka.

Flašík: Dodavatelé energií by měli mít možnost dát podnět na odebrání registrace zprostředkovateli, kt. nerespektuje etický kodex a porušuje pravidla

11.04.2019 02:04 Tisková zpráva:

Na praktiky tzv. šmejdů doplácí i samotní dodavatelé energií. Například Centropol vyměnil od ledna 2018 přes 80 procent obchodních zástupců. Smutné je na tom to, že i když my jsme s nimi ukončili spolupráci pro používání klamavých praktik nebo manipulativního jednání se zákazníky, tito obchodní zástupci jen přešli k jinému dodavateli a tam činnost stejným způsobem vykonávají dál.

Součástí zápisu do registru by mělo být ověření znalostí formou testu, předložení dokladu o bezdlužnosti, o tom, že proti žadateli není vedena žádná exekuce, předložení výpisu z trestního rejstříku a doklad o ukončeném středoškolském vzdělání.

Pro rychlejší vyčištění trhu od šmejdů by také dodavatelé energií měli mít možnost dát podnět na odebrání registrace zprostředkovateli, který nerespektuje etický kodex a porušuje dohodnutá pravidla. Zároveň se však tento nástroj nesmí stát nástrojem k vydírání.

Tibor Flašík, ředitel zákaznické zkušenosti Centropol Energy